Minna(minsku)Koskela "Silmät ovat sokeat, sydämellä näkee paremmin" Antoine de Saint-Exupéry

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 58 min 33 s sitten

Kauppasodassa ratkaiseva käänne ensi viikonloppuna? ”Asetelma on elänyt pelottavaa hiljaiseloa viime viikot”

1 tunti 19 min ago

Perjantaina Japanin Osakassa alkavasta G20-kokouksesta odotetaan Kiinan ja Yhdysvaltojen kauppasodan vedenjakajaa. Nordean pääekonomisti Tuuli Koivu ennustaa, että markkinoilla liikkeet voivat olla suuriakin riippuen siitä, löytävätkö presidentit Donald Trump ja Xi Jinping kadottamansa yhteisen sävelen vai ajaudutaanko yhä syvemmälle kauppasodan suohon.

Mika Kari tiedusteluvaliokunnan johtoon

1 tunti 57 min ago

Eduskunnan uuden tiedusteluvalvontavaliokunnan puheenjohtajaksi valittiin sdp:n kansanedustaja Mika Kari ja varapuheenjohtajaksi perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Slunga-Poutsalo.

Tiedusteluvalvontavaliokunnan tehtävänä on toimia siviili- ja sotilastiedustelutoiminnan parlamentaarisena valvojana. Valiokunta on myös suojelupoliisin muun toiminnan parlamentaarinen valvoja.

Tiedustelulait tulivat voimaan kesäkuun alussa. Viranomaiset saivat lakien myötä uusia valtuuksia muun muassa verkkotiedusteluun.

Riita ”Isis-naisista” repesi uudelleen – Jihadismin tutkija: ”Tässä viattomuuden moraaliset rajat hämärtyvät”

2 tuntia 15 min ago

Väittely terroristijärjestö Isisin toiminnassa mukana olleiden, nyt Lähi-idän konfliktialueen leireillä olevien suomalaisten tuomisesta Suomeen on saanut uusia kierroksia keskiviikkona. 

Oppositiopuolue kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo linjasi yksiselitteisesti, ettei Suomen pidä auttaa niin sanottuja Isis-vaimoja palaamaan. 

”En tunne mitään sympatiaa niitä kohtaan, jotka ovat vapaaehtoisesti lähteneet Suomesta palvelemaan terroristijärjestöä. Lasten kohdalla pitää harkita tapauskohtaisesti”, Orpo tviittasi. 

Tutkija varoittaa uusista kyberiskuista Iranin ja USA:n välillä: ”Saattaa lähteä kokonaan käsistä”

3 tuntia 17 min ago

Ajatuspaja Eurasia Groupin tutkija Kevin Allison odottaa Iranin vastaavan Yhdysvaltojen kyberiskuun, joka kohdistui Iranin ohjusjärjestelmiin. 

Heidi Hautala Euroopan parlamentin kokoonpanosta: ”Olemme aivan uudenlaisessa tilanteessa”

4 tuntia 16 min ago

Euroopan parlamentin Vihreät/EVA-ryhmä on valinnut Heidi Hautalan (vihr) ehdokkaakseen Euroopan parlamentin varapuhemieheksi. Hän käyttää tittelistä nimitystä varapuheenjohtaja.

Lopulliset valinnat parlamentin puheenjohtajaksi ja varapuheenjohtajiksi tehdään parlamentin täysistunnossa heinäkuussa.

Antti Rinne ärähti perussuomalaisille: ”Jos mitään ei tehdä, satoja miljoonia ihmisiä saattaa lähteä liikkeelle sieltä”

4 tuntia 34 min ago

Oppositiopuolue perussuomalaiset kyseenalaisti keskiviikkona ilmastopolitiikan nostamisen Suomen EU-puheenjohtajuuskauden pääteemaksi. 

Pääministeri Antti Rinteen (sd) mukaan Suomen EU-puheenjohtajakauden painopiste on EU:n globaali ilmastojohtajuus.

”Se tarkoittaa sitoutumista ilmastoneutraalisuuteen vuoteen 2050 mennessä. Tavoitteena on, että keskeiset elementit tälle suunnitelmalle olisi sovittu Eurooppa-neuvostossa vuoden 2019 loppuun mennessä”, Rinne sanoi eduskunnalle keskiviikkona antamassaan pääministerin ilmoituksessa.

Keskustan johtoon pyrkivä Katri Kulmuni raottaa linjaansa: ”Ei vasemmalle eikä oikealle”

5 tuntia 1 min ago

Elinkeinoministeri, keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni kertoi keskiviikkona pyrkivänsä keskustan puheenjohtajaksi.

Kysyimme tuoreeltaan Kulmunin ilmoituksen jälkeen, millaista linjaa hän ajaisi keskustan puheenjohtajana. Kulmuni korostaa vastauksessaan aluepolitiikkaa eli politiikkaa, jolla vaikutetaan esimerkiksi maaseudun taloudelliseen ja sosiaaliseen kehitykseen.

Kauppa vastaa ministerille: ”Yksisilmäinen näkemys – Private label pärjää, jos brändituote ei tuo lisäarvoa”

5 tuntia 36 min ago

Hallituksen aikeet kaupan omien merkkien eli private label -tuotteiden suhteen ovat yhä mysteeri kaupan alalle, kertoo Päivittäistavarakauppa ry:n (PTY) toimitusjohtaja Kari Luoto. Luodon mukaan maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk) julkiset puheet asiasta eivät ole selventäneet tilannetta.

Antti Rinteeltä suuntaviivat Suomen puheenjohtajakaudelle ja piikki EU:n arvostelijoille: ”Jos EU ei määrittele sääntöjä, sen tekee joku muu”

5 tuntia 47 min ago

Pääministeri Antti Rinteen (sd) mukaan Suomen EU-puheenjohtajakauden painopiste on EU:n globaali ilmastojohtajuus.

”Se tarkoittaa sitoutumista ilmastoneutraalisuuteen vuoteen 2050 mennessä. Tavoitteena on, että keskeiset elementit tälle suunnitelmalle olisi sovittu Eurooppa-neuvostossa vuoden 2019 loppuun mennessä”, Rinne sanoi eduskunnalle keskiviikkona antamassaan pääministerin ilmoituksessa.

Pääministeri korosti, että ilmastonmuutoksen vastaiset toimenpiteet on tehtävä sosiaalisesti oikeudenmukaisesti. 

Osutko keskipalkkaan? – Parhaiten palkattu kymmenes tienaa vähintään 5653 €/kk

7 tuntia 11 min ago

Yksityisellä sektorilla kokoaikatyötä tekevien palkansaajien keskipalkka oli viime vuonna 3 691 euroa, kertoo Tilastokeskus. Mediaanipalkka oli 3 278 euroa.

Kokonaisansioihin lasketaan kuukausipalkan lisäksi työaikalisät, luontoisedut ja myyntipalkkiot, mutta ei ylitöitä tai tulospalkkioita.

Katri Kulmuni pyrkii keskustan puheenjohtajaksi – Kaikkoselle haastaja

9 tuntia 55 min ago

Elinkeinoministeri, keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni pyrkii keskustan puheenjohtajaksi.

”Mie oon tullut siihen johtopäätökseen, että pyrin keskustan puheenjohtajaksi”, Kulmuni kertoi tiedotustilaisuudessaan keskiviikkona.

Kulmuni kuvasi puheessaan vaalitappioita kärsineen keskustapuolueen tilaa vakavaksi. Hän totesi haluavansa tehdä keskustasta jälleen sellaisen vaikuttamisen välineen, jollaiseksi se on syntynyt.

18 superrikasta vetoaa USA:n presidenttiehdokkaisiin – Haluavat uuden varallisuusveron

10 tuntia 26 min ago

Joukko yhdysvaltalaisia erittäin rikkaita ihmisiä julkaisi maanantaina avoimen kirjeen, jossa he kannattavat superrikkaille uutta varallisuusveroa.

Avoimen kirjeen on allekirjoittanut joukko vaikutusvaltaisia rikkaita yhdysvaltalaisia, kuten suursijoittaja George Soros, Facebookin toinen perustaja Chris Hughes ja miljardööri Charlie Mungerin tytär Molly Munger.

EVA:n kysely: Enemmistö suomalaisista valmiita tinkimään elintasostaan ympäristön hyväksi – mutta autoilussa ja lihansyönnissä tulee raja vastaan

10 tuntia 44 min ago

Enemmistö suomalaisista on periaatteessa valmiita muuttamaan elämäntapojaan ympäristön suojelemiseksi, Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA kertoo arvo- ja asennetutkimukseensa pohjautuen.

Elintavoistaan tinkimään valmiiden suomalaisten joukko on kuitenkin pienempi kuin kymmenen vuotta sitten, jolloin valmius oli viimeksi huipussaan. Laajimmillaan kansalaisten valmius elintasosta tinkimiseen oli vuonna 1992.

Ministeri Lepältä kovat ukaasit kaupalle – ”On päivänselvää, että tähän pitää saada muutos”

12 tuntia 11 min ago

Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk) työlistalla on useita asioita, joilla hallitus aikoo suitsia päivittäistavarakaupan vahvaa asemaa ruokaketjussa.

”Suomen päivittäistavarakauppa on EU:n kannattavimpia ja maatalous EU:n heikoimmin kannattavia. Tämä epätasapaino ei ole vain suomalainen ilmiö, mutta meillä se on poikkeuksellisen vahva. Sille on tehtävä jotain.”

Paavo Arhinmäki kuittaa kokoomukselle: ”Puheet levällään kuin Jokisen eväät”

25.6.2019 19:47

Hallituspuolue vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki ihmettelee oppositiopuolue kokoomuksen edustajien toimintaa tämän vuoden toisen lisätalousarvion lähetekeskustelussa eduskunnassa tiistaina. 

”Tänään eduskunnassa kokoomuksen puheet olivat levällään kuin jokisen eväät. Ensin kokoomus on leikannut kaikesta. Ja kun nyt näitä leikkauksia korjataan, kokoomus pitää korjauksia liian pieniä. Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää”, Arhinmäki tviittaa.

”Ministerivastuun alla ei voi enää puhua pötyä - Demarit selittelevät tätä fuulausta vielä pitkään”

25.6.2019 19:12

Oppositiopuolueiden kokoomuksen ja perussuomalaisten kansanedustajat ovat nostaneet tiistaina uudelleen esiin hoitajamitoituksen sekä uuden perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd) ja pääministeripuolue sdp:n toiminnan.

Donald Trumpilta tyly viesti Iranille: ”Mihin tahansa hyökkäykseen vastataan musertavalla voimalla”

25.6.2019 18:20

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vastaa Twitterissä Iranin valtionjohdolle, joka on syyttänyt amerikkalaisia muun muassa valehtelusta maanantaina asetettujen uusien Iranin vastaisten pakotteiden vuoksi.

”Iranin lausunto on hyvin tietämätön ja loukkaava. Se osoittaa vain, etteivät he ymmärrä todellisuutta. Mihin tahansa Iranin hyökkäykseen Amerikkaa vastaan vastataan suurella ja musertavalla voimalla. Musertava voi tarkoittaa myös tuhoavaa”, Trump viittasi tiistaina alkuillasta Suomen aikaa.

Suomen asuntomarkkinoiden erityispiirre näkyy juuri nyt: ”Kauppaa siis käydään myös kesäisin, mutta …”

25.6.2019 17:45

Omakotitalojen myynti kiihtyy keväällä ja myyntipiikki osuu kesäkuuhun. Näin kertovat Kiinteistövälitysalan keskusliiton hintaseurantapalvelun tilastot.

”Ei kannata jättää nurmikkoa ajamatta tai kukkapenkkiä kesannoksi, kun laittaa taloa myyntiin”, sanoo Kiinteistöalan keskusliiton toimitusjohtaja Maria-Elena Ehrnrooth.

Ehrnroothin mukaan omakotitalot ovat kasvattaneet muutenkin tänä vuonna suosiotaan, mikä näkyy eritoten uusien 2010-luvulla valmistuneiden pientalojen kysynnässä.

Myyntimäärät putoavat heinäkuussa hieman, mutta nousevat jälleen elokuussa.

Iranilta jäätävä vastaus Donald Trumpille – Venäjältä uusi varoitus

25.6.2019 17:07

Iranin presidentti Hassan Rouhani on vastannut Yhdysvaltain asettamiin uusiin pakotteisiin. Presidentti Donald Trump allekirjoitti määräyksen uusista pakotteista maanantaina. Pakotteet kohdistuvat ajatollah Ali Khameneihin ja Iranin ulkoministeri Mohammad Javad Zarifiliin.

”Määräys uusista pakotteista kertoo, että olette valehdelleet sanoessanne olevanne halukkaita neuvottelemaan. Maanantaina julkistetut pakotteet ovat täysin tehottomia”, Rouhani sanoi uutistoimistojen mukaan. 

Asiantuntijoilta tyly havainto Suomen tuoreista luvuista: Antti Rinteelle uhkaa tulla ”kuukausittainen päänsärky”

25.6.2019 16:11

Yhä harvempi ekonomisti uskoo Antti Rinteen (sd) hallituksen saavuttavan tavoitteensa 75 prosentin työllisyysasteesta. 

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset