Minna(minsku)Koskela "Silmät ovat sokeat, sydämellä näkee paremmin" Antoine de Saint-Exupéry

Prinsessasyndroomaa liikkeellä-Vihreiden naispoliitikkojen nahka palaa?

  • Prinsessana.
    Prinsessana.

Joka tytön unelma oli olla prinsessa ainakin kun minä elin lapsuuttani 70-luvulla. Prinsessa leikit, ja haaveet kumpusivat halusta olla kaunis, rikas, hellitty, hemmoiteltu ja etuoikeutettu. Prinsessa sananakin oli jotain aivan ihanaa. Joka naisenkin unelma voisi olla se, että saisi olla oikeasti päivän prinsessana. Prinsessan oikeuksiin kuuluvat kauniit vaatteet ja huikeasti materiaa. Lapsena kruunut tehtiin kukista, ja sittemmin omille tyttärille ostin ne kaupasta, hienoine mekkoineen. Valitettavasti sellaisia ei omana lapsuuteni aikana ollut mahdollista saada.

Ainoa prinsessa, jota olen ihaillut elämäni aikana oli Prinsessa Diana, Princess of hearts. Kaunis, suloinen, lämmin, auttavainen, ja maailmaa syleilevä. Blondi mutta kaikkea muuta kuin kylmä. Hänen kauniit siniset silmänsä loistivat rakkautta ja lämpöä- hänestä säteili suloa, ja herkkyyttä.

Hän sulatti ihmisen kuin ihmisen- sellainen taito on mahtava lahja prinsessalle, ja miksei se olisi sitä poliitikollekin. Prinsessapäiväkirjat on elokuva, jonka taatusti Ohisalokin on katsonut, ja prinsessoja on Disneyn elokuvat valikoima pulloillaan. Sieltä kaikki naiset ja tytöt voivat valita omaa persoonaansa lähellä olevan prinsessan.

Prinsessa keskustelujen ydin saattaa olla tässä oudossa yhteiskunnallisessa tilassa ikäänkuin ajankohtainen, mutta hiukan tragikoominen vertauksellinen slogan tilanteesta, jossa vaalien voittajat on törkeästi syrjäytetty hallituksesta. Tilalle asteli nuoria kokemattomia naisia, suurinen eleineen ja olemuksineen. Tämä ilmeisesti kirvoitti Seppo Varjukselta kolumnin, jossa hän vertasi vihreiden Marja Ohisaloa vertauskuvauksellisesti "jääprinsessaksi" tämän vaaleankelmeän olemuksen takia. Poliitikkoja on kautta aikan arvosteltu kaikintavoin ulkonäöstä- poliittisiin päätöksiin- ja mahdollisesti, jopa pilapiirroksin. Julkisuuden henkilönä politiikko on jatkuvasti arvostelun, ja arvioinnin kohteena. Hänen on myös totuttava siihen,  ja siedettävä sekä osattava hallita sitä hyvin- haastavaa voi olla, mutta tulevaisuus poliitikkona- ministerinä on paljon riippuvainen siitä, kuinka sietää ja osaa ottaa vastaan 5,7 miljoonaisen kansan arvostelua. Ohisalo on ainakin twitterissa blogannut jo runsaasti kansaansa.

Varjuksen vertaus Games of thornesin lohikäärme kuningattareen oli kuitenkin yliampuva, sillä suoraa vertausta ko, näyttelijän ja Ohisalon ulkonäöllisiin ominaisuuksin ei voi tehdä- Games of thornesia katsoessani ei Ohisalo olisi ikinä tullut mieleeni. Seppo Varjuksella on huomattavasti vilkkaampi ja eläväisempi mielikuvitus kuin itselläni.

Kansanedustaja Iiris Suomela tuohtuu, ja ottaa kantaa Ohisalon "jääprinsessa" titteliin. Ketään ei hänen mukaansa saisi kuvailla sukupuoleen ja ulkonäköön liittyvillä termistöillä? HÄ?

Joko uusi eduskunta on päättänyt lakkauttaa sukupuolitermistön, mies ja nainen? Onko minulla jäänyt jotain huomaamatta? Näinkö nopeasti nämä vihervasemmistolaiset ovat laittamassa uudeksi käsityksiä miehistä ja naisista- ja tekemässä NEW GENERATIONS LAWS. Suomessa sukupuoli on sivuseikka tyyliin? Älkää herranjumala viekö meiltä prinsessa- ja prinssileikkejä- emme me kaikki halua olla maskuliinisia naisia-joita femistit riepottaa. Naisilla on oikeus olla prinsessa- jään kanssa tai ilman.

Seppo Varjus kirjoittaa "Maria Ohisalo on Suomen sisäministeri. Ohisalo on kalmanvaalea. Hallitustason poliitikassa hän on ulkopuolinen, vasta huhtikuussa ensi kertaa kansanedustajaksi valittu. Ohisalo on rohkea, kun aikoo asettua raivon, pilkan ja loanheiton kohteeksi."

Itse olen vanhasti sitämieltä- että koska vaalien voittajat- eli Suomen kansan äänestämä valta ei ole toteutunut- vaan, syrjäytetty- on koko hallitus tuleva olemaan raivon, pilkan, ja loanheiton kohteena.

Miten absurdia- että kansa äänestää saadakseen vallan vaihtumaan, ja valtaan tulee ihmisiä- joiden ei siellä pitäisi olla. Keksin siihen paljon pahempia skenaarioita, ja arvioita mahdollisista vihervassareiden tulevista mokista, ja koko kansan suolaamisesta kaikilla mahdollisilla kurjuuksilla mitä ikinä keksivät- pelkään,että saattavat sanoa, että meillä pohjanmaalla ei saa enää olla lehmiä- ja emme myöskään saa käyttää sananvapauttamme. Joudumme polkupyräilemään töihin kymmeniä kilometrejä- ja meiltä viedään ehkäpä jopa autot alta.

"Jääprinsessaksi" Ohisalo saa muuttua monta kertaa sisäministeri tittelinsä aikana. Kauhun paikat, ja tilanteet tuskin loppuvat- koska, ja kun hänen vastuullaan on maahanmuuttoasiat sekä turvapaikanhakijoiden palautukset. Pelkään itse, että henkilöt jäävät palauttamatta. Onhan vihreissä ollut jo lentoturvallisuutta vaarantava henkilö, joka groteskisti kehoitti koko koneellista ihmisiä osallistumaan omaan rikokseensa.

Ohisalon nuori ikä on paha haaste hänen asemalleen, ja myös kokemattomuus- vaikka usein nuoret ihmiset luulevat olevansa kaikkitietäviä, ja osaavia- sittenkin kun ikääntyy huomaa, että silloin on viisaus huipussaan, ja alkaa itsekin ajatella,että kyllä sitä nuorena olikin tyhmä. Nyt ymmärrän sen, miksi tämä hallitus palkkasi niin paljon neuvonantajia. Pikkupakko- kun tieto, ja taito puuttuu. Neljässä vuodessa ei sisäministerin hommia edes ehdi oppia.

Vihreät ovat rohkeita kruunatessaan 34-vuotiaan yhteiskuntatieteiden tohtorin puheenjohtajakseen. Kruunatessaan (prinsessana), koska vastaehdokkaita ei ole. Lisää vastuuta- sisäministeri ja puheenjohtaja? Tosin Touko Aallon jälkeen ei voi paljon vaatia ja odottaa. Mielestäni vihreissä on vajetta- tai valinnan puutetta!
Ohisalon prinsessasyndrooman vastaisuus saattaa johtua hänen taustastaan- hänen perheensä oli köyhä- isä alkoholisti, ja lapsuus kova. Silti lapsuuden ei tarvitse olla mielikuvitukseton- vaan itsekin samankaltaisissa olosuhteissa varttuneena- pidin prinsessamaisuudesta- ja silti olin pesäpallo kingi, jalkapallo kingi, ja Jane vs Tarzan.

Kovan lapsuuden, ja isän alkoholismin ei tarvitse viedä tyttöjen unelmia- ja kasvattaa tytöistä kovia naisia, jotka ovat feministisiä- ja pitävät itseään ennemmin "jätkänä" kuin naisena. En nyt puhu vain Ohisalosta, vaan oman kokemukseni kautta- en edes tiedä onko Ohisalo Feministi. Iiris Suomela saattaa olla. Ohisalossa arvostan sitä, että hän on ottanut köyhyydestä itselleen ammatin, ja tutkinut sitä. Meitä yhdistää köyhä lapsuus eriaikoina- ja itsekin haluan tehdä työtä edistääkseni hyvinvointia yhteiskunnassamme köyhyyden rakennetta murskaamalla.

Seppo Varjus, tekee vertauskuvia vielä uudelleen ja yhdistää Li Anderssonin seuraavasti tälläiseen hahmoon- olemme uuden hallituksen tragikoomisessa #putoshahmokisassa?
"Jääprinsessa Ohisalo haastaa vasemmistoliiton Jeanne d’Arcin Li Anderssonin. Vasemmalle kallellaan olevien vihreiden heikkoina hetkinä Anderssonin karisma houkuttaa". Onko eduskunnassa tällähetkellä edes oikeasti karismaattisia poliitikkoja. Mielestäni ei, vain PS miehissä.

Putos ohjelmaan suuntaan koko keskustelu astelee Iiris Suomelan ja Matti Virtasen toimesta. Virtanen on valmis jopa viemään sananvapauden toimittajien sekä kansan suusta. Älkää muuten unohtako Irwin goodwiniä- haistakaa paska kokovaltiovalta- !! Pitäisikö siis Iiris Suomelan ja Ohisalon takia muuttaa koko Suomen kieli ja kieltää vertauskuvallinen kirjoittaminen? Ompa näillä naisilla jo mahtava vallan kaulin ködessä. Odettavissa on vääntöä Ps värikkäistä puheista. Nessuja taatusti tullaan tarvitsemaan kun maailman sanoille herkistyneet ihmiset saavat itkuraivareita, ja niiskukohtauksia sanallisista ilmauksista. Kirjoitukseni saattaa olla nyt sitten kiellettyä tyylilajia.

Suomela sanoo ”Absurdius kohtelee naisia, miehiä ja sit varsinkin vähemmistöjä tosi eri tavoin. Et mulle huumori on todella ok, mut pitää huomata sit ne hetket joissa huumori kohtelee eri ihmisiä eri tavoin ja vaikuttaa eri ihmisiin eri tavoin.”
Virtanen on varovasti samaa mieltä Suomelan kanssa siitä, että naispoliitikkoja kohdellaan mediassa eri tavalla kuin miespoliitikkoja, hän peräänkuuluttaa poliitikon paksua nahkaa. Kaikesta ei voi loukkaantua.

Suomela kiistää olevansa loukkaantunut tai että kyse olisi hänen omista tunteistaan.
”Kyse ei oo siitä miltä musta tuntuu, vaan kyse on siitä, että miltä tää näyttää varsinkin nuorille tytöille, millasen kuvan tää antaa siitä, että onks naisille tilaa politiikassa ja työelämässä asiantuntijoina, tekijöinä, kokeneina ammattilaisina, vai prinsessoina. Sehän tässä on se ongelma.”

Voi luoja !
Suomela jatkaa seuraavasti;
”Mun mielestä eläinvertaukset on ihan normaalia puhetta ja ihmisille tulee usein poliitikoista mieleen erilaisia eläimiä, ja poliitikot on usein nimitelly myös toimittajia eläimiks, esimerkiks sopuleiks.”

Virtanen vetoaa sananvapauteen. Miksei jotakin mielleyhtymää saisi sanoa äänen jos sellainen tulee? Suomela vastaa prinsessan, misun ja herkun olevan sukupuolittuneita termejä, ei eläimiä. Suomelalle olisi aivan ok, jos häntä sanottaisiin esimerkiksi koalaksi.

Sen lisäksi Suomela näkee jääprinsessoista puhumisen liittyvän jo valmiiksi heikommassa asemassa olevien polkemiseen.

”Toinen vaihtoehto on sit se että lähetään jo marginaalissa olevia jo vaikeassa asemassa olevia, jo heikommalla olevia painamaan vielä lisää alaspäin. Otetaan se sukupuoli, josta 80 prosenttia on kokenu häirintää, ja painetaan sitä alaspäin. Tai vielä pahempaa, otetaan sukupuolivähemmistöjä tai etnisiä vähemmistöjä, ja heitä painetaan alaspäin”, Suomela sanoo.

Mistä näitä feministejä tulee- ei siinä mitään, mutta se vasta vaarallista on kun, he alkavat määritellä mitä termejä yhteiskunnassa saa kirjoittaa, sanoa. Mitä vertauksia saa käyttää- ja keneen! Suomessa on uusi sisäministeri, jolla on valtaa sananvapauden rajoittamisen suunnittelussa. Näyttää pahalta, että Suomen kansan oikeudet  ovat uudelleen määrittymässä, jos kansan suusta viedään sanat, ja sanakirjat uusitaan herkkähipiäisten kautta.

Olen jo ollut huolissani sananvapauden tilasta- syy hallitustulos- kansan valinnalla ei ollut merkitystä. Demokratia ei toteutunut- vaan diktatuurin outo vasemmistolainen muoto- viis siitä mitä te äänestitte- me otamme vallan. Me myös määritämme mitä saatte sanoa. Hyvästi vapaa Suomi- tervetuloa feministit, prinsessasyndrooma- ja palanut nahka.

Minä olen ainakin prinsessa- Vapaustaistelija prinsessa - Minna.


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Tätä kirjoitusta lukiessa tuli hyvä olo (ottamatta kantaa tai yhtymättä jokaiseen lauseeseen).

”Jos kansan suusta viedään sanat” - tosi hyvin sanottu.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"Ohisalo itse uskoo poliitikkojen tasa-arvon - ulkonäönkin arvioimisen suhteen - tasa-arvoistuvan aikaa myöten.

– Ei olla vielä totuttu siihen, että naiset ovat samalla tavalla niillä suurimmilla palleilla ja johtavat isoja asioita. Se vie aikaa, vihreät ovat tehneet tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyötä vuosikymmeniä ja jatkaa sitä edelleen.

Ohisalo ei henkilökohtaisesti vaikuta pahemmin loukkaantuneelta ulkonäkövertailusta.

– Olen itse aika asiakeskeinen poliitikko; ajattelen, että olen täällä tekemässä näitä politiikan suuria kysymyksiä ja muuttamassa politiikan suuntaa. Siinä tuntuu lillukanvarsilta se, että miltä joku näyttää.

– Mutta totta kai on kyse siitä, miltä politiikka tai valta ylipäätään näyttää. Jos on totuttu siihen, että se näyttää aina miehiseltä, niin se on jollain tavalla uutta, että eduskunnassa onkin yhtäkkiä enemmän naisia kuin koskaan aikaisemmin - joskin edelleen sielläkin on miehiä enemmän. Joten erikoinen kohu siitäkin, että naisten määrä nousi."

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/493c0345-12e...

Ei tuo miltään prinsessasyndroomalta kuulosta. Pikemminkin siltä, että nyt meillä on sisäministeri jolla on jalat maassa ja järki päässä.

Sinänsä kyllä ymmärrän sitä iltapäivälehden kolumnistia, joka pelkkiin ulkonäköasioihin tarttuu. Joidenkin vain on helpompi katsoa kuin ajatella.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Lupaan lukea seuraavan kirjoituksesi, jos jätät lihavoinnin pois.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ainoat prinsessat Ohisalon natsipuheiden yhteydessä ovat Perussuomalaiset. Perussuomalaiset eivät ole natseja, mutta kommentoivat sisäministerin puheita kuin olisivat, pöyristyneitä ja loukkaantuneina.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Joiltakin osin jotain katharsiksen omaista tekstissäsi oli. Jos Marja Ohisalosta puhutaan, niin hänen ulkonäössään ei ole mitään vikaa. Päin vastoin. Liian sievä ollakseen uskottava poliitikko?

Ihminen arvioi tarinankertojaa myös habituksen perusteella. Se kuuluu meidän primitiivisiin reaktioihimme. Tarinankertojaa voi pitää uskottavana tai epäuskottavana historiallisesti arvovarautunein perustein.

Joidenkin mielestä esimerkiksi täysparta julkisuudessa esiintyvillä miehillä vie uskottavuutta ja naiselta valloillaan roikkuvat hiukset ja piikkikorkokengät.

http://demoni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238502-kape...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Joo, tuo on todella homeinen käsitys ettei kauneus ja järki muka voi viihtyä samassa päässä. Kyllä voi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ei rumakaan ihminen ole välttämättä tyhmä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #8

Ei kukaan niin ole sanonutkaan. Soininvaara ja Soini ovat rumia, mutta vain Soini on tyhmä.

Huhtasaari ja Ohisalo ovat kauniita, mutta vain Ohisalo on viisas.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #9

Tärkeintä on ihmisen sisäinen kauneus.

Usein tämän kuuleekin juuri Miss Suomi- finalistien suusta.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi Vastaus kommenttiin #9

Vanha sanonta: "Se se vasta tyhmä on, joka tyhmää tyhmäksi sanoo". Pitää kyllä erittäin hyvin paikkansa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #11

Niin, eihän maailma totuudenpuhujaa rakasta. Siinäpä toinen vanha sanonta.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Odettavissa on vääntöä Ps värikkäistä puheista. Nessuja taatusti tullaan tarvitsemaan kun maailman sanoille herkistyneet ihmiset saavat itkuraivareita, ja niiskukohtauksia sanallisista ilmauksista. Kirjoitukseni saattaa olla nyt sitten kiellettyä tyylilajia."

Kaikesta päätellen itkuraivarit ja niiskutukset ovat kovimmat tällä hetkellä siellä opposition puolella. Pelkohysteriasta tulee mieleen Tipu Tip, jota lapsille luen.
https://iltasatu.org/satu/tipu-tip-taivas-putoaa/

Ja pitihän tuohon loppuun saada vielä yksi ennakkouhriutuminen lisää.

Seija Virta

Kirjottajan kannattaisi vaan edelleen keskittyä niihin prinsessaleikkeihin, niin hakusessa tiedot ja käsitteet ovat. Hallituksella on eduskunnassa enemmistö 117 vastaan 83 edustajaa. Vaikka keskusta kärsikin rökäletappion, sillä on 30 edustajaa, jotka kansa on eduskuntaan äänestänyt. Kirjoittajan logiikka ei aukea

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset