Minna(minsku)Koskela "Silmät ovat sokeat, sydämellä näkee paremmin" Antoine de Saint-Exupéry

BALTOPS- ja ilmatilaloukkaus uhka?, Jenkit ja Svedet käyvät Venäjällä?

  • Tiedosto:Russian SU-27 Flanker MOD 45157731.jpg
    Tiedosto:Russian SU-27 Flanker MOD 45157731.jpg

Baltic Operations (BALTOPS) 2019 sanoin ;  Partnerships. Presence. Professionals. Näin alkaa Vise Amiral Andrew Lewisin Commanded second fleet;  Aloituspuhe Jenkkien Top Gun tyyppisellä mainosvideolla, U.S. NAVY!  jonka se on tuonut  julki 5.6.2019. Naton hallinoima harjoitus, johti Su- 27 hävittäjän KOHTAAMISEEN Venäjän rajan läheisydessä. Amiraali, taatusti tietää, että sen on pysyttävä kansainvälisillä vesillä, ilmassa jne. Ainakin hän tässä videossa antaa näin ymmärtää. Naton amiraalin aiheuttamia sotilaallisia kriisejä Suomen, ja Venäjän välille en halua. "Andy" myös korostaa 47- vuotta kestänyttä toimintaa. Videossa halaillaan, ja sanotaan että kukaan ei selviä yksin. - Nato johdattelu on lahjakasta! Sankaruutta, ja hienoutta- patriotismia kuin hunajaa- todellisuuden voitte todeta Ernroothin sanoista! Seuraavassa videossa muistutus sodan hienoudesta!

https://

Naton koneissa on laadukkaat gprs kartat, ja varoitusäänet, monenlaiset toiminnot, jotta rajanylityksia ei sattuisi tahtomatta. Mutta lensikö kone "pimeänä" testissä, tarkoitan ikäänkuin elektronisesti pimeänä ? Ehkäpä Herra Lewis määräsi testaamaan gps - häirintää? Lentokoneissa on muitakin tapoja todentaa missä lentää kuten gps, ja myös jos ajattelen natokoneita, ovat ne data yhteydessä merelle, maahan ja ilmassa samaan aikaan. Suomalaiset johtokeskukset toimivat runsaammin harjoituksen aikana, ja myös merellä olevilla aluksilla on yhteysmahdollisuudet. Tutkat tietävät kokoajan missä koneet lentävät- Suomen sotilaslennonjohdon on kaiken järjen mukaan ollut oltava myös reagoida koneiden sijaintiin!

Ehkäpä naton amiraali LEWIS halusi testata tilanteen- hauskuuttaa itseään, ja pilata Suomen ja Venäjän välejäkin hiukan. Onko muuten Herra Lewis konsultoinut naton sotilastiedottajaa miten mahdollinen uutinen olisi hyvä välittää Suomen medialle, ja sitä kautta kansalle- koska iltasanomien uutinen on reutersin toimittajan on uutinen myös kansainvälinen. En nyt oman blogini pituuden vuoksi ala sitä enää tähän liittämään, miten Venäjän Su- 27 hävittäjän Sveddu koneen  "ahdistelu"oli kuvattu maailmalla?  Negatiivinen kuvaus on kuitenkin välitetty poliittisin, ja sotilaallisin tarkoituksin. Onko natolla omat motiivit tähän? Kannustaa Suomea pelotteen kautta naton aktiivi jäseneksi? Onko kansaa tarkoitus viilata linssiin, ja edelleen maailman sotaisin valtio Amerikka pesee naton paitoja puhtaaksi- ettei meillä mitään omaa motiivia ole väärälle tiedottamiselle, jonka siunaa Suomen valtio.  JA hävettää sanoa, että puolustusvoimatkin. Aijah nyt hävettää, että omat amiraalimme, montakos heitä onkaan- kumartaa nato matolle? Ai jätkät lipsahtiko siihen väärää tiedotusta, ei kerrota, että te niin lähellä Venäjän rajaa. :O, HUPS.

https://

Nato sitten ei voinut välttää kiusausta, vaan vei RC-135 koneensa lähelle Venäjän rajaa. Venäläiset ovat suhtautuneet ihmeen tyynesti ko. tapaukseen, ja hivenen humoristisesti jopa liittäneet youtubeen videon, jossa heidän Su-27 hävittäjänsä saattaa "eksyneet "Hurrit, Ja "Jenkit" pois läheltä ilmastaan!

Venäjän puolustusministeriön mukaan kansainvälisellä ilmatilalla lentäneet koneet, joista toinen Venäjän tunnistuslennon mukaan, (jonka teki Su- 27 hävittäjä), ja toinen tunnistettu kone oli USA;n  RC-135 (kuinka ollakaan :) Naton RC-135 tiedustelukone, ja toinen syyllinen oli Ruotsalainen Svedde- poikien Gulfstream (mitä on Gulfsteamin sisällä?, käsittääkseni  myös tiedusteluun liittyvää eloektroniikkaa, joka on nato yhteesopivaa dataa) mallinen kone. Venäjän mukaan koneet olivat lähestyneet maan rajaa, Siis Venäjän rajaa, itämeren yllä. Raja ylittyy myös ilmassa, jossa on ilmatilaraja.

Jos koneet olisivat  ylittäneet rajan  toisen maan puolelle olisi se ollut ilmatilaloukkaus. Venäjä on myös julkaissut videon, jossa Su-27 hävittäjä on saattanut ko, koneet pois LÄHELTÄ Venäjän raja-aluetta. Itämerellä on tällähetkellä menossa Naton Baltop -2019 harjoitus, johon osallistuu 18 eri maasta sotilaita ja eritason toimintaa harjoituksen luonteeseen liittyen. Miksi harjoitus on itämerellä- siihen kaikki varmaan arvaavat vastaukset. Venäjä on periaatteessa Naton ainut viholliskuva itämerellä.

Seuraavassa videossa on iltasanominen mukaan seuraavanlainen tapahtuma. Su- 27- hävittäjä "ahdistelee" Ruotsalaiskonetta. Herättää ainakin  minussa mielettömän paljon hilpeyttä "ahdistelu"kuvaus. Olemmeko polittisesti, ja sotilaallisesti valmiita jo mediassa valehtelemaan kansalle, ja ainakin jakamaan nato harjoituksen aikaan disinformaatiota sotilaallisista tilanteista?. Kyseessä voisi olla normaalitilanne harjoituksen aikaan, ja vahinko loukkausyritys-tekelmä ellei paremmin tuntisi sotilaallista ajatusmaailmaa, ja harjoitusten testitarkoituksia. Ilmatilaloukkauksia tapahtuu silloin tällöin, ja on normaalia sotilaallista toimintaa Venäläisiltä lähteä välittömästi sekä tunnistamaan koneita, että ehkäisemään rajan ylitys, ja tai tapahtunut loukkaus, on normaalia. Normaalia toimintaa on myös saattaa koneet pois määrätyn matkan, se on myös merkki rajaa lähestyneille koneille, että Venäläiset ovat valveilla, valvovat rajaa, ja reagoivat jos sen lähellä tapahtuu epäilyttävää toimintaa. Ahdistelu, on liioteltu ja vääristelevä sana, toiminnasta joka on kyseisissä olosuhteissa normaalia toimintaa myös Suomen ja Ruotsin puolelta Venäjää kohtaan kyseisessä tilanteessa.

Median välittämällä mielikuvalla saattaa olla kohtalokkaita vaikutuksia kansaan. Erityisesti sen tietämättömiin osiin kuten lapsiin. Olisin myös huolissani siitä, miksi ahdistelusta on kyse toisinpäin, eikä siten että naton toiminta ei ollut oikein? Tottakai, nato pyrkii harjoituksellaan testaamaan Venäjän toimintakykyä, mutta koska sillä on Baltian alueella myös natomaita, joissa ko. koneet lentää, ei kyseessä ole ensimmäinen saattokeikka jonka Venäjän Su-27 hävittäjä tekee RC-135 koneelle. On huolestuttaavaa, että Suomen sekä polittinen että sotilaallinen johto, on ko, tapauksissa heikkotasoisen tiedottamisen linjalla. Emme voi maksaa hintaa siitä, että "vieraille" kumarellaan, ja suurinpiirtein " APRILLIÄ; APRILLIÄ; SYÖ SILLIÄ JA JUO KURAVETTÄ. -Minna

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006139044.html     (Su- 27-hävittäjä "ahdistelee " ) :)

(iltasanominen sivulta),

Maallikko kysyy, että eikö nykyiset politiikot oppineet MAAN ISÄLTÄ- KEKKOSELTA MITÄÄN?- Parhaimmat välit lähimpään- ja paskemmat kaukaisempaan. - Minna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Taas ilkeät nato-Molli apunaan Pilli ja Pulla, Suomi ja Ruotsi kiusaavat kilttiä Pjotr töpöhäntää Venäjää :D

Mikä motiivi tällaisen hölynpölyn kirjoittamisella on? Katriina Minna Koskelan oma hengentuote? No onhan se hyvä, että joku sentään suositteli :D

Käyttäjän minskukoskela kuva
Katriina Minna Koskela

Juu, en oo nato ystävä niinkuin sinä-Kuten andy sanoo- yhdessä we make it! tarvitsemme toisiamme näinä aikoina. En näe Suomelle ongelmia muutoinkuin just Sveddujen ja Nato provoojien kautta. Kiitos vaan kehuista nato ystävä.

Käyttäjän minskukoskela kuva
Katriina Minna Koskela

Ilkeät Su- 27- hävittäjät puolustavat omaa ilmatilaansa? Muista,että sinä asut maassa jolla on rajaa Sun ptjor ystävän kanssa 1200 km, missä olet silloin kun kaikki ptjor veljesi tulevat Suomeen omin luvin. Anna kun arvaan- olet pakenemassa? :)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Länsimaiden koneet lensivät kv ilmatilassa, eivät loukanneet Venäjän ilmatilaa. Venäjän koneet sensijaan loukanneet mm. Suomen ilmatilaa. Huomaatko eron Putin-lasiesi takaa?

Vaikka en enää reservissä olekaan, niin jos sinun Pjotr-kaverisi tulevat rajan yli aion käydä ase kädessä heitä vastaan. Sinä varmaankin valitset puolesi ...

Käyttäjän minskukoskela kuva
Katriina Minna Koskela Vastaus kommenttiin #8

Lue mediaa, koneet olivat tulossa Venäjän rajalle artikkeiden mukaan! HUOM!!
MIKSI? Jos olet ennustaja, ja selvänäkijä- voinet kertoa, ellei Venäjän rajavalvonta olisi reagoinut olisiko raja TESTATTU? ..... ? ymmärrän, että sinulla ei ole sotilaallista eikä strategista silmää, joten lopetan sun provoihin vastaamisen juuri nyt. Ymmärtänet että olemme erilaisista taustoista ja mun mies palveli puolustusvoimia 27 vuotta. Joten mun itsenäisen isänmaan motiivien puolustaminen on erinäkökulma kuin sinulla! Niin kauan kun nato ei ole Suomessa olemme itsenäinen ja vailla uhkaa. Kun natoon liitytään alkaa ongelmat.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #9

Tää on hyvä: "... sinulla ei ole sotilaallista ja strategista silmää...". Se, että miehesi on palvellut puolustusvoimissa, tekee sinusta strategian ja sotilasasiain tuntijan? Eli jos mies on matematiikan professori, niin vaimostakin tulee silloin automaattisesti matemaatikko? Anteeksi, mutta nyt vähän hävettää puolestasi.

Minunkin puolestani voimmee kyllä päättää tähän, meillä ei ole toivoakaan päästä samalle aaltopituudelle :D

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #9

Vai ihan tulossa Venäjän rajalle? No tulivatko sinne?

Suomen ilmatilaa on loukattu 35 kertaa yhdessätoista vuodessa – asialla pääosin Venäjän koneet

https://yle.fi/uutiset/3-9751748

Eivät vaan olleet tulossa, vaan tulivat. Miksi et ole huolissasi?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #18

Suomen ilmatilaa loukanneet valtiot loukkausten määrissä: 1. Venäjä, 2. USA, 3. Ruotsi (Tilastot luonnollisesti elävät koko ajan)

Karttaa katsottuani ymmärrän Venäjän ja Ruotsin sijoittumisen noin korkealle, mutta USA hiukan oudoksuttaa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #9

"mun mies palveli puolustusvoimia 27 vuotta". Valtaosa Puolustusvoimien esiupseereista ja kenraaleista kannattavat Naton jäsenyyttä. Miehesi ei taida kuulua em. ryhmiin.

Käyttäjän minskukoskela kuva
Katriina Minna Koskela

@Pekka Näränen, katsoin profiilisi olet mamumyönteinen, ja olet näemmä Venäjä vastainen. Nyt ymmmärrän ilkeän asiattoman vastauksesi jossa pilkkaat järkevää kirjoitustani ilmatilaloukkauksesta. Olemme erimaailmoista. Minä isänmaallinen omiin puolustusvoimiin luottaen. Ja tiedän, sekä ymmärrän Suomen geopolittisen aseman maailmassa jonka merkitys puolueettomana on yhä tärkeä vaikka sen suurin muistuttaja ernrooth on kuollut. https://www.youtube.com/watch?v=pPTFp8YIB1U

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Kannatan länsimaista liberaalia demokratiaa ja Suomen natojäsenyyttä ja vastustan persuja, erityisesti vastustan venäjämielisiä persuja. He edustavat minulle epäisänmaallista viidettä kolonnaa, kuten sota-ajan kommunistit ja 70-luvun taistolaiset.

Ehnrooth muuten toivoi, ettei meidän koskaan enää tarvitsisi yksin taistella itänaapuria vastaan. Hän olisi isänmaallisena miehenä kannattanut ilman muuta Suomen natojäsenyyttä.

Käyttäjän minskukoskela kuva
Katriina Minna Koskela

Lue uudelleen tämä kohta mun blogia;Venäjän puolustusministeriön mukaan kansainvälisellä ilmatilalla lentäneet koneet, joista toinen Venäjän tunnistuslennon mukaan, (jonka teki Su- 27 hävittäjä), ja toinen tunnistettu kone oli USA;n RC-135 (kuinka ollakaan :) Naton RC-135 tiedustelukone, ja toinen syyllinen oli Ruotsalainen Svedde- poikien Gulfstream (mitä on Gulfsteamin sisällä?, käsittääkseni myös tiedusteluun liittyvää eloektroniikkaa, joka on nato yhteesopivaa dataa)mallinen kone. Venäjän mukaan koneet olivat lähestyneet maan rajaa, Siis Venäjän rajaa, itämeren yllä. Raja ylittyy myös ilmassa, jossa on ilmatilaraja.

Sen ylittäminen toisen maan puolelle on ilmatilaloukkaus. Venäjä on myös julkaissut videon, jossa Su-27 hävittäjä on saattanut ko, koneet pois läheltä Venäjän raja-aluetta. Itämerellä on tällähetkellä menossa Naton baltop -2019 harjoitus, johon osallistuu 18 eri maasta sotilaita ja eritason toimintaa harjoituksen luonteeseen liittyen. Miksi harjoitus on itämerellä- siihen kaikki varmaan arvaavat vastaukset. Venäjä on periaatteessa Naton ainut viholliskuva itämerellä.

Seuraavassa videossa on iltasanominen mukaan seuraavanlainen tapahtuma. Su- 27- hävittäjä "ahdistelee" Ruotsalaiskonetta. Herättää ainakin minussa mielettömän paljon hilpeyttä "ahdistelu"kuvaus. Olemmeko polittisesti, ja sotilaallisesti valmiita jo mediassa valehtelemaan kansalle, ja ainakin jakamaan nato harjoituksen aikaan disinformaatiota sotilaallisista tilanteista?. Kyseessä voisi olla normaalitilanne harjoituksen aikaan, ja vahinko loukkausyritys-tekelmä ellei paremmin tuntisi sotilaallista ajatusmaailmaa, ja harjoitusten testitarkoituksia. Ilmatilaloukkauksia tapahtuu silloin tällöin, ja on normaalia sotilaallista toimintaa

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Tuntuu toivottomalta vastata tälle Koskelalle. Hän ei ymmärrä mikä ero on ilmatilan loukkauksellaja lentämisellä kv ilmatilassa, vaikka sitten lähelläkin toisen maan ilmatilaa. Ei se ole ilmatilan loukkaus, että länsimaiden koneet ovat LÄHESTYNEET Venäjän ilmatilaa. Mutta kun on Putin-lasit päässä, niin on Putin-lasit päässä.

En ymmärrä, miksi itseään isänmaallisiksi kutsuvat persut ovat lähes järjestään hyvin venäjämielisiä. Puheenjohtaja Halla-aho sentään totesi, että Suomen olisi pitänyt liittyä Natoon jo 1990-luvulla. Olen samaa mieltä, mutta vieläkään ei ole liian myöhäistä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Katriina Koskela on kovin närkästynyt siitä, että Naton sotaharjoituksissa lennetään lähellä Venäjän rajaa. Venäläiset kävivät kuullema "saattelemassa" svedujen ja jenkkien koneet pois rajan läheisyydestä.

Meillä taas käydään pelkästään kuvaamassa venäläiset sotakoneet, jotka ovat Suomen ilmatilassa.

Kerro mitä tällä kirjoituksellasi ajat takaa? Rikottiinko harjoituksessa jotakin pelisääntöä?

Käyttäjän minskukoskela kuva
Katriina Minna Koskela

Närkästynyt en ole mistään, vain ainostaan huvittunut sinun kaltaisista trolleista. Ja huvuttunut siitä miten normitoiminnasta Jenkit ym media saavat Ahdistelua ! Hmmmm, mielenkiitosta ettet käyttänyt laajempaa tajuntaa ymmärtääksesi kirjoitustani jossa oli myös huumoria mukana. En ole tosikko, mutten myöskään pidä vääristelystä- en pidä Suomea alusmaana Jenkeille, ja en pidä siitä että Venäjän sotilaallista kärsivällisyyttä testataan Suomen alueella, tai sen lähistöllä. SO?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Pidätkö siitä, että Suomen "sotilaallista kärsivällisyyttä" testataan Venäjän toimesta, enemmän kuin minkään muun maan toimesta maamme rajojen yli tapahtuvilla ilmatilaloukkauksilla, Koskela? Niistä et tunnu olevan lainkaan huolissasi. Mutta siitä olet kun lennetään kansainvälisessä ilmatilassa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Et vastannut kysymykseeni rikottiinko jotakin pelisääntöä? Ilmatilan loukkauksesta ei ollut kysymys vaikka otsikossa annat niin ymmärtää, se on valhetta, ei huumoria.

Käyttäjän minskukoskela kuva
Katriina Minna Koskela

Suomen ilmatilassa? Just se oli ahdistavaa kun sveddut saateltiin pois Venäjän rajalta- ja nyt sua ahdistaa se, että Ne saateltiin Suomeen? sinne ne kuului? Älä pelleile- asia on liian vakava. Tosin Venäjä ei ala leikkimään silloin kun sua huvittaa. En edelleenkään ole närkästynyt- mun mielestä Navy videoki on loistava Jenkki elokuvatyylinen, hyvin vetoava hali filmi, jossa yhdessä taistelemme ja kuolemme. Jee, hienoa! Vääristelevä polittinen ja sotilaallinen mediointi on törkeää! Olemme itsenäinen valtio toistaiseksi, kunnes kaltaisesi natokiimaiset toisin äänestävät,ja saavat omat kauniit vihreä nurmikenttäiset hautausmaat, kalkkivalkoisin kivin ja kultaisin kirjaimin kirjoitetuin hautakummuin nimi kivessä; , tyyliin tässä lepää Kersantti Karoliina Eläväinen, syntynyt 20.3. 2020 Eun itäisessä provinssissa Suomi- Finland , Kuollut Iranissa, by nato 20.8.2055, Our hero. Isänmaan puolesta. Yhteinäisen Euroopan nato-orja.Itsenäinen entinen Suomi, sittemmin Eun itäinen provinssi- pelkuri joka ei enää puolusta itseään, vaan alistuu Naton orjuuteen,ja osallistuu sekä polittisiin, geopolittisiin ja taloudellisiin sotiin joita Usa määrää?Uhrien hinta?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

En tiedä mitä typerällä kirjoituksellasi hait mutta sait pidettyä Venäjän hyödyllisen idiootin leiman itsessäsi.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Oli kyse Yhdysvalloista, tai Venäjästä niin mitä järkeä on ylipäätään lennellä lähellä toisen valtion rajaa sotilaskoneella härnäämässä. Typerää toimintaa teki sitä kumpi tahansa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tiedustelu voi olla hyvinkin viisasta.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Esim häivehävittäjien ominaisuuksista saadaan hyvin tietoa lentämällä kohti vihollisen aluetta. Jos häiveominaisuudet ovat hyvät niin pääsee lähemmäs. Jos vastustaja on pystynyt kehittämään tutkiaan, vastaanottajat tulevat vastaan jo etempänä kohteesta.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Kiina ja Venäjä yrittävät kiistää oikeudet kansainvälisen ilmatilan ja meren käyttöön lähialuiellaan.

Ne tekee sen aggressiivisella toiminnalla. Toisaalta ne haluavat itse pitää tämän oikeuden itsellään ja ottavat, liikkumatilaa, kun saavat.

Jos niiden annetaan näin toimia, niin se tyhmää ja johtaa taas uusiin vaatimuksiin. Samalla muut valtiot menettävät oikeuksiaan.

Jone Virtanen

Väännetään rautalankaa. Jos se edes auttaa.
uustisen mukaan siis tapahtui seuraavaa:

"Venäjän puolustusministeriö kertoi tänään, että maan ilmavoimien Su-27-hävittäjä kävi tunnistamassa kaksi konetta, jotka lähestyivät Venäjän ilmatilaa.

Venäjän mukaan kyseessä olivat Yhdysvaltain ja Ruotsin tiedustelukoneet.

Venäjän puolustusministeriö kertoo, että koneet olivat kansainvälisessä ilmatilassa, mutta lähestyivät Venäjän aluetta."

Puretaampa tätä nyt aluksi ja sitten katsotaan miten se Venäjän kiltti setä on toiminut vuosien saatossa.

Eli siis kyseessä oli kv ilmatila ja Venäjän puolelta tunnistuslento. Koneet joita Venjän toimesta tunnistetiiin ovat aseistamattomia (nyt tarkkana; näissä koneissa ei ole aseita) tiedustelukoneita joita käytetään mm elektroniseen tiedusteluun.

Näitä koneita lentää viikottain,siis ihan joka viikko, Itämeren yllä. Suomen CASAkin joskus (joka kuuluu siis Puolustusvoimien Tiedustelulaitoksen käyttöön). Aikoinaan Naton kone kävi säännöllisesti joka tiistai pyörähtämässä Suomenlahdella (ja sen tunnistivat sekä suomalaiset että venäläiset koneet) ja luultavasti se on joskus kuunnellut minunkin matkapuhelinliikennettä.Ja monen muun.

Nämä koneet eivät tehneet siis mitään laitonta. Eivät lentäneet Venäjän ilmatilassa tms. Toimivat siis täysin kv-lakien mukaan. Rouva Koskela voi siis rauhoittua. Oikeasti mitään normaalista poikkeavaa ei siis tapahtunut.

Muutta sitten muutama huomio tuon kiltin Itänaapurimme tekemisistä. Aloitetaan vuodesta 2013
-https://yle.fi/uutiset/3-6921139

No mutta kukas se siellä pommikoneilla uhittelee?

Ja sitten vuonna 2014
- https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/72381-venalaiset...

Ja kukas se taas siellä pommareilla leikkii?

Vuonna 2017 sentään oltiin ihan kilttejä ja lennettiin sivistyneesti mutta silti poikamme ja nippu NATOn koneita kävi tunnistamassa koneet kuten Venäläiset uutisessa josta niin kaueasti meuhkasit

-https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005377310.html

Ja lisää viime vuodelta:
- https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/bo-venaja-t...

Ja suurin osa ilamtilaloukkauksista joita alueella tapahtuu on Venäjän asevoimien tekemiä. Yksi espanjalainen hävittäjä + ruotsalainen Heko lienevät ainoat muunmaalaiset (muistaakseni) ilmatilan loukkaajat. Tämä lienee se ilmatilan loukkaus jonka sinäkin tiedät:
https://yle.fi/uutiset/3-9226236

Ilmatilan loukkaus on siis oikeasti ilmatilan loukkaus. Ei mikään KV alueella tehty tiedustelulento.

Jos olet sotilaan vaimo, ihmettelen kovin näitä vieraan valtion puolesta julkaistuja tekstejäsi. En oikein usko niiden olevan kovin järkeviä monessakaan mielessä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Taidan ymmärtää Katariina Koskelan motiivin. Hän kertoo, ettei ole tosikko, vaan humoristi.

Onko tämä kirjoitus tehty siis, virnistys suupielessä? Kun me tosikot otimme sen täydestä, Katariina naureskelee ja saa suurta tyydytystä kun sai meidät kommentoimaan tätä "tsoukkia".

Huumorissakin pitäisi pysytellä totuudessa. Otsikko meni pahasti pieleen ja siksi kai "tosikot" närkästyivät.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Perseaukinen usan käsikassara sotilasliitto nato tarvitsee näitä hyödyllisiä idiootteja,joita istuu suomen hallituksessa.Kun kokoomus aloitti venäjävihan lietsomisen valiaseenaan ja mediassa kaverinsa sitä aktiivisesti ovat jatkaneet näihin päiviin,on aivopestyjen suomalaisten isänmaan pettureiden ja maansa myyneiden juoksupoikien sotaleikkien himo kasvanut.

Jossakin pitää päästä pätemään ja leikkimään,kun ei mikään muu osa pelaa enää.Vähän kuin auto ostetaan leikkikaluksi ja jatkeeksi,kun ei mikään enää pelaa.Nämä leikkivät vaan muiden hengellä,sosiopaateille kun ei ihmishenki paina mitään.Venäjä ei se uhka ole,vaan nämä psykopaatit itse.Puhuvat sankareista jenkeissä kun nuoret miehet palaavat kotiinsa ilman jalkoja ja käsiä jne.Mitään sankaruutta ei siinä ole,vaan raukkamaista sodan uhrien käyttämistä mainosaseena SOTAHULLUN valtion johdon tarkoituksiin.

Venäjästä tehtiin eu:n alusmaille YHTEINEN VIHOLLINEN usan käskystä eu:n pellejohtajien toimesta jonka etua se ajaa.eu KUN ON JENKKIEN TALUTUSNUORASSA.SUOMEN MYYNEILLE OPPORTUNISTIPOLIITIKOILLE SE EI MERKITSE MITÄÄN KUN JENKIT joiden takamusta nämä nuolevat SAAVAT ASEITA JA KAUHUKUVIAAN MYYTYÄ Siihen ASEVARUSTELUUN ja eu alusmaiden saamiseksi TUKIKOHDAKSEEN KUTEN SUOMI JA VIRO(JOSSA JO ISÄNTINÄ KULKEVAT MÄÄRÄTEN MARJA-SIENIMETSIEN KÄYTÖSTÄ ja joita vihaavat tavalliset ihmiset sielläkin) tähtää usan toimet,ja suomalaisten juoksupoikien kaupat näiden kuolemankauppiaiden kanssa.

Ei ITSENÄISEN suomen rajan yli käveltäisi kuin hollitupaan,ja tuotaisi tänne terroristeja ynm.ainesta.näiden toimesta.EU on saatava tilaan jollainen on jenkkien muissakin siirtomaissa,eli ISÄNTIÄ pitää kunnioittaa ja siihen eu merkelin käskytyksellä ovat suomen poliitikot alistuneet puolustusvoimia myöten,kun ei vaihtoehtoja ole.Tosin kun niitä puolustusvoimien nykyisiä ja ex -johtajia katselee niin ei ihme.Kokoomus presidentti joka vaalien takia otti välimatkaa omaan ideologiseen kotiinsa,ei siitä muutu.

Venäjäsanktiot usan käskystä joita suomalaiset poliitikot noudattivat kuten alamaisten kuuluu ,vaikka hintalappu on suomelle korkea.Näiden vihan lietsomiselle ei ole rajoja,kun usa käy yksityistä sotaansa venäjää vastaan.

Rauhannobelisti eu sopii samaan kastiin usan rauhannobelistin kissingerin kanssa,joka tappoi tuhansittain lapsia ja naisia ydinpommillaan,sama tyyppi oli usan presidentin neuvonantajana,ja samoja oppeja suomen päässä poliitikot kumartavat.

SOTAA rakastavat menneisyydessä elävät itsekkäät vanhat ukot,ja keski-ikäiset pätemisen tarpeensa kanssa pullikoivat minä-minä tyypit,joilla ei tulevaisuutta ole mietittävänä itsellään,muun kuin oman napansa ympärillä. Vietnamin sota jossa tappattivat tarkoituksella omia poikiaan ja tuhosivat yhden sukupolven,on näiden mallikappale heidän tavoitteistaan,samalla tahdilla roistovaltiot jatkavat.EU on tarkoitus saada muidenkin kuin saksan osalta kuristusotteeeseen ja siihen ovat suomen suojatyöpaikkalaiset lähteneet mukaan omien etujensa takia,joita he odottavat eu-usa nuolemisellaan saavuttavansa.Heikkojen johtajien tapaan suomen itsenäisyys luovutettiin eu :lle (eli usalle sinä samalla)1995 kun ei ollut selkärankaa puolustaa omaa maataan ja ajaa suomalaisten etuja omien etujen eli suojatyöpaikkojen ja palkkiovirkojen sijaan.

Näitä heikkoja johtajia roikkuu edelleen valitettavasti suomen hallituksessa TAAS uudelleen.2000 luvulla ei sodan lietsojia tarvita,mutta näillä riidankylväjillä ei ole muuta tekemistä.VALTA on jollakin konstilla saatava pysymään näiden valkokauluspsykopaattien käsissä,ja se valta saadaan uhkakuvilla ja pelottelulla,joita eu -usa käyttää aseinaan.Kaikessa on kyse siitä kuka voittaa maailmanherruuden eli kähmii rikkaudet OMIIN TASKUIHINSA.

Suomalaisten kansallisomaisuus on ollut myytävänä näiden poliitikoiden toimesta,POHJAVESIÄ myöten,tästä on kyse.Kehitysmaina pysyvät valtiot ovat sen samanlaisen kuppauksen ja ryöstelyn kohteena ,ja sen varjolla suomea(kin) ollaan täyttämässä pakolaisten tulvilla.Nämä auttavat valtaan DIKTAATTOREITA ja raiskaajia (mm.poikien raiskaajat joita usa auttoi valtaan)Lahjukset,korruptio jonne katoavat kehitysapurahatkin joilla TUETAAN NÄITÄ diktaattoreita valtaan.NÄILLE sodat ja niiden YLLÄPITO on henki ja elämä.

Tulevaisuudessa on tarkoitus saada suomalaiset pojat ja tytöt näiden kusipäiden sotiin,joita on tuotu jo suomen rajojen sisäpuolelle.Afganistanin sota hyvä esimerkki näiden kok-poliitikoiden ja muiden sotahullujen sairaasta ajatusmaailmasta suomessa.

Vihreät ja vasemmisto,sdp ovat lähteneet mukaan samaan peliin,eli pettivät äänestäjänsä henkilökohtaisten suojatyöpaikkojensa ja audin takapenkkien veronmaksajien runsaskätisen elatuksen ja etujen takia.Rahan ahneus sokaisee,VALLANHIMO juovuttaa kun arvomaailma muuttuu hallitukseen pääsemisen takia yhteiseksi näiden taustajoukkojen kanssa, sotahullujen ja VIHAN lietsojien kanssa,sielu myydään pirulle surutta kunhan MINÄ itse saan kaiken veronmaksajien rahoilla.

USA on rikkonut,kuten monet muutkin suomen ilmatilaa,mutta siitä nämä sodan lietsojat ja hännystelijänsä ovat hiljaa KOSKA se ei edistä venäjävihakampanjoita ,eikä tuota HALUTTUA NÄKYVYYTTÄ ei siis edistä SOTAHULLUJEN asiaa.

Ennen suomesta lähdettiin Rauhanturvajoukkoihin ,ei enää ,vaan nyt nämä TEHDYT ONGELMAT TUODAAN SUORAAN IHMISTEN KOTIOVILLE.Suomalaisten niskaan laitetaan kaikki jenkkien sodat ja vaaditaan suomalaisten ottavan vastuu näiden uskovaisten ,kalifaattien ynm.sekopäiden ikuisuusodista ja elättävän povellaan näiden nuoret sotilaat,jotta nämä jaksavat taas palata sotimaan,kun aika on kypsä,ja suomi hoitanut traumaterapiat ja kela rahat hallituksen 2012 suomalaisten sos.turvan ja sotaveteraanien rahojen leikkausten mukaisesti,kun varautuivat isis taistelijoiden PALUUSEEN.Samaisen hallituksen kokoomus mainosti 2012 v.kuinka "vie suomen natoon ihmisiltä kysymättä".

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ilona: "Perseaukinen usan käsikassara sotilasliitto nato tarvitsee näitä hyödyllisiä idiootteja,joita istuu suomen hallituksessa."

Ministereitä on vain 19. Ketkä näistä, vai kaikkiko, ovat niitä hyödyllisiä idiootteja: AINO-KAISA PEKONEN, ANNA-MAJA HENRIKSSON, ANNIKA SAARIKKO, ANTTI KAIKKONEN, ANTTI RINNE, JARI LEPPÄ, KATRI KULMUNI, KRISTA KIURU, KRISTA MIKKONEN, LI ANDERSSON, MARIA OHISALO, MIKA LINTILÄ, PEKKA HAAVISTO, SANNA MARIN, SIRPA PAATERO, THOMAS BLOMQVIST, TIMO HARAKKA, TYTTI TUPPURAINEN, VILLE SKINNARI.

Ellet Ilona pysty nimeämään Suomen Hallituksen hyödyllisiä idiootteja kommenttisi noteerataan trollaukseksi eli asiallisen keskustelun häirinnäksi.

Kiihkossasi ymmärrettävyys kärsii: "Venäjästä tehtiin eu:n alusmaille YHTEINEN VIHOLLINEN usan käskystä eu:n pellejohtajien toimesta jonka etua se ajaa."

"Suomalaisten niskaan laitetaan kaikki jenkkien sodat ja vaaditaan suomalaisten ottavan vastuu näiden uskovaisten ,kalifaattien ynm.sekopäiden ikuisuusodista"

Muutama selvennys olisi tarpeen: 1 Mitkä ovat EU:n alusmaita? 2. Keitä ovat EU:n pellejohtajat? 3. Kenen edut ovat kyseessä ja miksi? 4. Onko kysymyksessä jenkkien "kalifaatti", josta suomalaisten pitäisi ottaa vastuu?

Patun neuvo: Juo lasi vettä ja hengitä syvään, kyllä se kiihko siitä laskeutuu. Ellei auta hakeudu hoitoon.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"eu KUN ON JENKKIEN TALUTUSNUORASSA". Tämä ylittää jopa Koskelan huumorin.

On tietenkin mahdollista, että erehdyin Koskelan suhteen. Ehkä Koskela on sittenkin "hyödyllinen", ei pelkästään humoristi. Oksasesta siitä ei ole epäilystäkään.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Patujen kommentit ovat sitä tasoa ettei niitä paljon kannata kommentoida mutta olkoon nyt.EU :ta ei olisi ilman usaa,jos patut eivät sitäkään tiedä ,kysykää stubbilta tai joltakulta muulta idoliltanne,tai lukekaa historiaa.Patujen peukutukset menivät hukkaan,kun ei pappahuumori iske kehenkään muuhun kuin heihin itseensä.

Sota loppui jo ,nyt on v.2019.Eikä kukaan kaipaa mitään sotahulluja sekoilemaan nuorten tulevaisuuden kanssa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ilona ei ole patu ja siksi hän tietäääää!!!!!! EU:ta johdetaan sotahullusta Washingtonista. Piste.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Oksaselta varmaan löytyy lähteet, linkit ja suorat lainaukset väitteelleen. Juu, älkää unta nähkö...

Jone Virtanen

En tiedä mistä tämä jenkkiviha oikein kumpuaa, mutta muutama fakta tähän nyt kuitenkin.
NATO ei ole USA käsikassara. Kannattaa lukea sen säännöt ennen kuin alkaa meuhkaamaan aivan hulluja. Nato on yhteistyöelin, jota eitarvitse sen paremmin rakastaa kuin inhotakaan; se ei ole ratkaisu kaikkiin turvallisuusongelmiin eikä täällä niin kovasti peloteltu ilmestyskirjan peto.Natossa on hyviä ja huonoja puolia niin kuin kaikessa valtioiden väli-sessä yhteistyössä.

Tosiasia on, että EU:n 27jäsenmaasta 21 on jäseniä. Tämän johdosta Nato ei katoa eurooppalaisesta elämästä/politiikasta (eikä Suomenkaan),vaikka monet puolustusliiton vastustajat sitä toivovatkin. EU:n Nato-maiden asema korostuu kaikessa yhteistyön päätöksenteossa,koska Naton ulkopuolella oleva EU-maa eipääse osallistumaan täysivaltaisesti Naton toimintaan. Suomen ongelma on se, ettei nykyinen yhtälö toimi.

Jos haluamme vastaturvallisuudestamme yksin, tarkoittaa se puolustumäärärahojen merkittävää korottamista. Jo nykyinen hävittäjähankinta aiheuttaa päänvaivaa, niin miten sitten koko PV:n uudistaminen onnistuu? Ei mitenkään.

Mitä tulee USA:n rooliin, niin tässä muutama fakta:
Eurooppa on itse synnyttänyt molemmat maailmansodat, mutta niiden lopettamiseen, etenkin toisella kertaa, on tarvittu USA:n taloudellista ja sotilaallista apua. Entinen NL/Venäjä kovasti kehuskelee omalla panoksellaan, mutta fakta on, että edes se ei olisi kyennyt voittoon ilman USA:n apua.

Sodan jälkeen jälleenraknnuksen apu tuli USA:n kautta, samoin USA suojasi voimallaan Länsi-Eurooppaa Neuvostoliiton uhalta, joka oli konkreettinen.

II Maailmansodan jälkeiset kahinat Ovat oma tarinansa. Korean sotaan USA osallistui YK:n mandaatilla, Vietnamin sotaan se ajatutui kommunismin leviämisen pelosta. Noin yleensä USA on toiminut kiitettävästi ihmiskunnan yhden pahimman vitsauksen, kommunismin (jonka uhrimäärän voi laskea kymmenissä miljoonissa ihmishengissä ja satojen miljoonien ihmisten kurjuuden tuottajana) torjunnassa. Ei se nyt ihan läpeensä pahakaan ole, vaikka onkin monesti typerä, mustavalkoinen ja henkseleitä paukuttava valtio maailmassa.

Ilona Okaselle sen verran, että olen keskustellut aiheesta 20 ja 21 vuotiaiden poikieni kanssa asiasta. Heidän kantansa on selvä. Jos Suomi liittoutuu avoimesti sen on heidän näkemyksensä mukaan heidän turvalisuutensa kannalta parasta mitä Suomi voi tehdä. Jättäytymällä avoimeksi sotatantereeksi, ei-kenenkään maaksi joka yksin yrittää hoitaa asioitaan on heidän pahin painajaisensa.

Terveisiä muuten molemmille Libanoniin.

Jone Virtanen

Vielä yksi asia (sitten on lähdettävä töihin) josta Oksanen ja muut meuhkaajat eivät oikein taida tajuta mitään. Se on Suomen huoltovarmuus. Suomi ei ole omavarainen oikeastaan missään ihmisten elämän välttämättömissä asioissa. Leipäviljan varmuusvarastot on puolitettu ja me emme kykene mahdollisen kriisin aikana ruokkimaan Oksasta tai ylipäätään ketään suomalaista kovin kauaa. Jos sitä purkamista muuten ei olisi tehty 2017 meille olisi jo pitänyt tuoda mm vehnää. Öljyn tilanne on aivan sama.

Jos Euroopassa puhkeaa kriisi sen vaikutukset tänne Pohjolan perukoille näkyvät aina. Vaikka emme millän tavalla liittyisi koko kahinaan.

No milläs tavalla Nato liittyy huoltovarmuuteen. Siis siihen, että minä, Oksanen ja muukin kaksijalkainen kansakuntamme (nelijlakaisista puhumattakaan) pysyy ruuassa, lämpimänä ja puhtaana. No sillä tavoin, että Nato on varautunut moiseen.

Natossa tehtävä huoltovarmuustyö tukee kansallisesti ylläpidettävää SIVIILI- ja sotilaallista huoltovarmuutta. Mainittakoon, että Naton käytössä on yli 12 000 kilometriä pitkä ja 13 jäsenmaan alueelle ulottuva öljy- ja kaasuputkiverkosto, joka rakennettiin kylmän sodan aikana tukemaan liittokunnan operaatioiden polttoainetarpeita.

Natossa on oma siviilivalmiussuunnittelukomitea ja sen työ kattaa teollisuus- ja viestintäalan, kuljetusalan, pelastuspalvelun sekä lääkintä-, maatalous- ja elintarvikehuollon. Naton siviilisektorin yhteistyö tukee jäsenmaiden varautumista suuronnettomuuksiin, terroritekoihin ja muihin niin sanottuihin uusiin uhkiin.

Onko Oksanen ihan kamala asia?

Sotilaallisen huoltovarmuuden kannalta asiat ovat tietysti vieläkin paremmalla mallilla.

Jo suomi olisi Naton jäsen voisimme sopi nykyistä kattavampia huoltovarmuussopimuksia. Nyt niissä sopimuksissa on Suomen kohdalla varauma, koska emme ole jäseniä.

Ja saisimme niille myös sotillaallisen tuen.

Jos tätä kohtaa ajattelee asiaa suomalisen siviilin kannalta silloin kun Euroopassa laitetaan kaasuhant kiinni ja ryhdytään säännöstelmään, niin olisko mahdollista, että pettuleipä palaisi pöytään? Luultavasti. Ja ihan vain siksi, että joku luulee poikiamme lähetettävän USA:n sotiin. (Ne USA:n sodat käydään tänä päivänä muuten melko suurelta osin palkkasotilaiden toimesta. Private Contratocrs on nouseva business. Ei siihen suomalaisia varusmiesjanttereita tarvita.)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Jone Virtanen, asiaa kirjoitat, mutta luuletko että Katriina Koskela ja Ilona Oksanen ymmärtävät hölkäsen pöläystä kirjoittamastasi? Kirjoittamasi argumentoidun asiatekstin ja heidän hyperbolaa ja isoja kirjaimia vilisevän tajunnanvirtansa välinen ristiriita on niin räikeä.

Jone Virtanen

Valitettavasti en usko. Tuo väite joutuisesta USA:n sotien käsikassaraksi minua näistä heitoista närästää eniten. Ei tunneta edes aivan perusteita NATON toimintatavoista, mutta silti on varaa heitellä mitä tahansa "faktoja" pöytään.

Tosiasia on, että jos USA tarvitsee käsikassaroita, niin toki jotkut maat ovat antaneet tukea mm. Irakissa. Mutta silti suurin osa US ARMYn ulkopuolisista toimijosta on näiden Private Military Contraktorsin (PMC) työntekijöitä, joita voi huoletta kutsua palkkasotureiksi. Vuonna 2007 näitä PMC kavereita oli yksistään Irakissa 100.000 kaveria. Afganistanissa näitä joukkoja on ollut 100.000 -160.000 hengenverran eri aikoina. Tämän hetken lukua en tiedä. jossakin vaiheessa PMC:t hoitivat mm Suomen hallinnon edustajien turvaamista Afganistanissa.

JOs USA tarvitsee lissä voimaa, se ostaa sen. Yksikään valtio ei ole niin tyhmä, että vaaranataisi ulkosuhteitaan, etenkin taloussuhteitaan, "pakotamalla toisen maan sotilaita omiin sotiinsa". Sitä ei näemmä kovin helposti ymmärretä.

Näit PMC porukoita on myös Venäjällä; tunnetuin näistä lienee Wagner Group (toinen tunnettu on Slavonic Corps). Venäjällä tosin varusmies voi joutua "lomalle" Itä-Ukrainaan ja kaatua siellä. Siellä tosiaan voi joutua muiden maiden sotiin.... Näitä Venäjän PMC joukkoja on käytössä ainakin Syyriassa, Ukrainassa ja Venezuelassa. Syyriassahan näitä poikia kuoli paljon Khashamin taistelussa. Lopullista lukua ei tiedä kukaan, mutta satoja niitä oli.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset