Minna(minsku)Koskela "Silmät ovat sokeat, sydämellä näkee paremmin" Antoine de Saint-Exupéry

Hussein Al, - vihapuhetta? "Pääsi kuin koira veräjästä"?

Al-Taee on joutunut kohun keskelle vanhojen kirjoitustensa vuoksi. Vieläkö Suomessa vallitsee sananvapaus? Yanter Yasa on uudessa Suomessa deletoitu, ja bannattu ikuisesti.? Onko mediassa asioita, joista ei saa puhua jos kyseessä on esim SDP, joka on nyt Suomen hallitusneuvottelija, ja johon tämä Al kuuluu?

Muistan kerran kun Putin vieraili SDP voittoisen Presidenttimme Tarja Halosen vieraana Suomessa, ja joku lehdistön edustaja oli kysymässä yllättäin, jotain todella epämiellyttävää poliittista kysymystä taisi Halonen itse keskeyttää toimittajan, ja kieltää keskustelun. Sananvapaus, ja lehdistön riippumattomuus, ja todellisuuspohjaisten faktojen kautta kirjoittaminen ei ole kiellettyä. On varsin vakava asia Suomelle, ja sen suhteille Israeliin, joka on minunkin sielunmaani, ja jonka suuressa puutarhassa on edesmenneen mieheni nimikkopuu kasvanut jo liki 30-vuotta. Israel on pyhä maa, jonka maaperä ja historia on raamatun kirjoituksissa erityinen paikka.

Vihaahan on ihmisten ja kansojen välillä ollut aina. Sodissa ihmisen pahuus aina tiivistyy- toisin olen sen verran hengellinen ihminen,että ottaisin vertaukseen ajan hengistä hyvän ja pahan välisen taistelun. Todellisuutta on, se että nämä vastakkaiset voimat taistelevat jopa omassa elämässämme päivittäin keskenään. Ihminen on reflektoiva- ja yleensä kykenee voittamaan pahuuden teot, ja sanat sekä järkeistämään. Jos ajatellaan uskontoja, kulttuureja ja jopa valtioita- on viha ja erimielisyydet maailmanlaaajuisia ilmiöitä. Eri kulttuurit vihaavat toisiaan ja eri uskonnot myös, eri kansoista ja konflikteista puhumattakaan. En uskokaan maailman koskaan olevan rakkauden ja anteeksiannon areenan,kun seuraa omaakin teloitustani "sanallisesti" paikallisessa puskaradiossa.

Miksi viha on helpompi kirjoittaa kuin sanoa- väittäisin jopa, että vihaa kylvetään sosiaalisessa mediassa ennätysmääriä, ja kynnet sekä sormenpää verillä naputellaan ilkeitä kommentteja, rikotaan rajoja joista paluuta ei ole. Al- Taee, teki omalla kohdallaan näin. On vaan asioita, joita voi ajatella mutta ei julkisesti kirjoittaa. Vaikka haluaisin kirjoittaa islamista jotain mitä todella ajattelen, en tee sitä, koska toivon islamilaisten ihmisten kunnioittavan omaa uskoani ja kansaani. Ymmärrän, että siemenellä on merkitystä, jos siemen on huono ei se idä. Olemme riittävästi nähneet itsemurhapommien, ja vihan silpomia lasten ruumiita- täysin viattomia vihan kohteita. Täysin käsittämätöntä miten näin kehittyneessä, ja sivistyneessä maailmassa, jossa on edistynyt lääketiede, teolllísuus sekä ihmisoikeudet täytyy ihmisten muka tullakseen "kuulluksi" tappaa satoja ihmisiä?

Palaan hengellisyyteen! Pahan ja hyvän taistelu. Mahatma Gandhi otti rotusorron vastustuksessaan käyttöön itse kehittämänsä satyagraha-periaatteen. Sen tarkoituksena on tehdä pahoille hyvää niin kauan, että pahantekijä väsyy pahuuteensa... Ideologiana usko siihen, että ihminen väsyy pahuuteen. Sodasta sotaan käy maailman tie- itse luin aikoinaan kirjan pahuudesta, jossa tutkittiin ihmisen luonteen muutosta sodassa. Kirjassa kerrottiin, että kun näki riittävästi kuolemaa, ja tappamista sotilaiden tunnemaailma muuttui, ja he paatuivat. Lasten ja naisten tappaminen ei tuntunut enää miltään. Itse mietein silloin psykologisesti mahdollista oman henkisen maailman romahduksen estoa- ihmisen psyyke suojelee jos suojelee, koska myös henkisesti romahtaneita sotilaita on paljon, joista ei vaan puhuta.

Maailmassa on ollut muutamia hienoja rauhaa rakentavia, ja ratkaisuja etsiviä ihmisiä- kuten Gandhi, Martin Luther King, ym. Vihasta, tai arvostelusta, voisimme päästä keskustelun tasolle. Miksi tunnet noin, ja voisiko sen keskustella auki. Jos tunteisiin liittyy maailman konflikteja, kuten Palestiina ja Israel ovat ne liian laajoja minun tai Al-Taeenkaan ratkaista vihalla tai muullakaan ajatuksella. Emme ole siinä asemassa, että meillä olisi oikeutta vihata ketään.

Itse en tunnista vihaa- mutta vastustan vihaamista. Vastustan vihaa, joka kohdentuu sama kehenkään viattomaan uhriin. Vastustan sotia, jotka käydään uskonnon takia- ja jotka silpovat viattomia lapsia, ja heidän kotejaan. Jos maailmassa olisi enemmän lauseita, Että en vihaa, mutta koen vääryytenä jotain asioita, ja haluaisin kyseenalaistaa tämän, emme olisi aina heti valmiissa konfliktissa- jos toinen osapuoli olisikin valmis kuuntelemaan. Toki myönnän että maailmalla on nykyisin huono kuulo- ja ihmisten kyky kuulla puhetta tulkitsematta sitä oman sydämen sävelin on vienyt mahdollisuuden kuulla vastapuolen viestejä.

Vihaa on kaikkialla, ja sen kitkemiseksi on tehtävä työtä- ja jokaisen on aloitettava se itsestä. Jos olet seurassa, joka on sinulle tuhoava lähde pois. Kyllä ihmisen on osattava tehdä valintoja. Vihaa juutalaisia kohtaan on ollut riittävästi maailmassa- ja se saa loppua. Al- taee saa katsoa kaikkia kansoja, ja ihmisiä ihmisinä- olemme kuolevaisia, olemme eri uskoa, eri kansaa, olemme kuitenkin saman pallon kamaralla. Jos annamme vihamme, ja eripuramme jatkua olemme kaikki myös saman kohtalon alla- kun maapallo tuhotuu vihamme takia- yhdessä olemme tuhotuvassa kyydissä kohtia maailmakaikkeuden tähtiä paloina.

Median avulla tiedämme nyt keistä Al ei pidä, ja ymmärrän, että tämä liittyy geopolitiikkaan, ja hänen uskontoonsa. Hän on kuitenkin nyt Suomen kansanedustaja Sdpssä, ja hänen on muutettava linjaansa. On valitettavaa, että hänen asetelmansa oli varsin laaja. Iranissa asuu kurdeja, ja kaikkialla Aasiassa. Myös vähemmistöt ovat osa Suomea, homoseksuaalit, joita esim islam ei hyväksy- tämä ymmärrättäköön uskonnon kautta, sama asenne on useilla kristityillä. Muun vihan saa Al-taee käsitellä nyt uusin keinoin, koska politiikka on sitä, että emme vihaa, vaan haemme ratkaisuja, että kaikilla on hyvä elää yhteiskunnassamme.

Vihapolitikka, ja oman aseman käyttäminen vihaan pitää olla tuomittavaa, mutta ihmisillä on oltava sanavapaus- on vaan opeteltava sanomaan asiat rakentavasti- vaikkakin sekin kylväisi tilanteita, joissa sinut raadellaan. Olipa kyse mistä uskonnosta tahansa, kulttuurista, rodusta, Jumalan silmien alla ihmisarvomme on sama. Se on vihaistenkin ihmisten nieltävä- kaikki ovat juuri samanarvoisia sittenkin. - Minna

PS. Jos deletoitte minut uudesta suomesta, voisitteko ystävällisesti säilyttää kirjoitukseni jonnekkin ja lähettää ne sähköpostitse minulle, sillä haluaisin säilyttää ne, Ystävällisesti teidän Minna.
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän AnttiKaisla kuva
Antti Kaisla

Hei Minna,
Blogisi alussa kysyt “ Onko mediassa asioita, joista ei saa puhua jos kyseessä on esim SDP,....”. Ainakin 90-luvun alun pankkikriisi on asia josta lehdistö ei saa kirjoittaa. Asia, joka pitää ehdottomasti vaieta kuoliaaksi. Tuolloinen presidenttihän piti 6.5.1992 kokouksen, jonka pöytäkirjat presidentti Halonen määräsi salaisiksi. Minkähän takia?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset