Minna(minsku)Koskela "Silmät ovat sokeat, sydämellä näkee paremmin" Antoine de Saint-Exupéry

"On sulla puheenvuoro suuri hiljaisuus"

"On tullut tilaa taas,on tullut välimatkaa"

On aika muokata blogini profiilin päivityksiä ajantasalle, ja samalla luopua statuksesta "kansanedustajaehdokkaana". Olen vanhemmiten alkanut pitämään Paula Koivuniemestä, ja laulanut karaokessa laulua "kuuleeko yö". Laulun sanat saavat vaalien jälkeisenä aikana uutta tulkintaa mielessäni, kun sitä kuuntelen. Viimein pitkän tauon jälkeen saavuin blogini sivuille, ja koin suuren hiljaisuuden- olen puristanut sydämestäni niin paljon tekstiä tänne- todellisia huolia yhteiskunnan tilasta, laajojen linjojen kautta. Tuonut esille köyhyyden, vanhuuden ongelmat, päihteet, ja naton jopa hävittäjähankinnat.

Ajoittain olen saanut uusia ajatuksia, ja jo ajatuksissani juossut blogini sivuille. En kuitenkaan tullut tänne -  mutta todellisuudessa vain oman pääni sisällä kirjoitin sen tekstin- en julkaissut. Kirjoittamisesta tulee intohimo, se on kuin rakastaja joka vaatii joka päiväistä tapaamista ikävissään. Se raastaa ja riuduttaa vaatimuksillaan, ja pyynnöillään kunnes on pakko ottaa nykyajan kynä- tietokone esiin ja antaa sisimmän pulputa sanoja.

Luopuminen on joskus vaikeaa. Voin myöntää, että ehdokkuus oli tärkeä asia, vaikka mahdollisuudet olivat olemattomat ja kuvitteelliset. Intohimoa olisi ollut, ja palava halu, mutta kultaa ei ole taskut täynnä, jolla maailmassa ostetaan monta paikkaa.. Aloin miettimään, että loppujen lopuksi valtakin ostetaan. Niin se on kautta maailman sivu.

"On aivan hiljaista ei missään ovi käy"... Elämä seisahtui hetkeksi vaalien jälkeen- odotin omat ääneni, sen vaatimattoman saldon, ja iloitsin jokaisesta. Oli minuun uskottukin. Ääretön väsymys valtasi sydämen, ja mielen. Monen monta raadollistakin hetkeä kävin läpi- ajoittain oli usko ihmisyyteen lujilla. Vanhan aatamin kohtaisin matkalla usein, ja pudotin ihmisyyden vaatimukseni rimaa ... muistaen, että kasvu on kaikilla eriaikaan ja eritavoin.

"Ja kohti valoa ja uutta päivää ajatus vie, odotan niin"... Mitä elämä tuo tullessaan? Emme voi tietää. Silti toivoisin voivani vaikuttaa yhteiskunnassa enemmän, kuin yksilönä osana kansaa. Toivoisin, että saisin mahdollisuuksia olla jakamassa toivoa, apua, ja muuttaa yhteiskuntaa kansallemme monintavoin.

"Mä vielä vastausta odotan, ja toivon pitääkö salaisuudet vielä päivä uus".... Miten sen vanhan laulun tahtiin sydän lyö, elämästä huolineen ja murheineen. On vielä toiveilla ja unelmilla työ"...

Ihmisen osa on unelmoida, joskus kovalla työllä voi jotain saavuttaakin. Jatkan, ja yritän.. "on vielä työtä kovasti edessä ... joskus jos sinun sydämesi kovasti jotain halajaa saattaa se toteutua. Unelmat pitää elossa, ja elämässä eteenpäin pyrkiminen hyvää kohti on minun haasteeni. Kohti jotain hyvää, ja tarkoitusta jota en tiedä. Mutta sen tiedän, että kaikella on aikansa, ja paikkansa.

Ihmisten auttaminen ammattina- empaattisena ihmisenä, jolla on halua ratkaista laajoja yhteiskunnallisia epäkohtia, tieni on eteenpäin... kiitos teille lukijani, jatkan blogiani ajoittain... ja nyt en kansanedustajaehdokkaana vaan Lähihoitajana, äitinä, lähimmäisenä, ja sosiaalityön opiskelijana. Mutta ennenkaikkea ihmisenä, joka näkee ympärilleen, ja jakaa kanssaihmisten elämän hetkiä.

Tähän kirjoitukseni loppuun haluan tuoda muistolauseen eräälle ihmiselle, joka kuoli väkivaltaisen kuoleman. Hän oli päihdeongelmainen, mutta erittäin kiltti, ja ihminen sanan varsinaisessa merkityksessä- riippuvuudestaan huolimatta. Huolenpitoa häntä kohtaan oli kyyditä joskus kyliltä kotiin kun ei pysynyt pyörällä pystyssä... ja monen monta varoituksen sanaa. Näemme kohtaloita syntyvän, ja varoitamme- mutta emme pysty estämään. Jokaisen elämä on ainutkertainen ja tärkeä. Niin oli sinunkin. Yhteiskuntamme välinpitämättömyyden uhrit- joita kertyy ja kertyy. Muistakaamme, että jokaisen tarinan takana on ihminen ja hänen elämänsä. Jälkeen jää surevat omaiset.

6.4. Tommi. RIP. Särkyneen enkelin kuolema. Ihminen on alusta loppuun sama- ja sama sydän. Rikotun ja hakatun ihmisen sielusi on nyt enkeleiden kyynelten kastelemana kannettu Jumalan kämmenelle. - Minna

- "ON UUSI AAMU"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset