Minna(minsku)Koskela "Silmät ovat sokeat, sydämellä näkee paremmin" Antoine de Saint-Exupéry

Sipilän laiva upposi tunnissa.- Kaksi pelastuslautallista selvisi hukkumatta.

Puolue, jonka kansanedustajaehdokkaana olin teki vaaliliiton kansan inhokkien kanssa ainakin minun tietämättäni- ja samalla allekirjoitti oman vaalitappionsa. Koska olen somettanut ahkerasti viime vuodet, ja varsinkin seurannut persujen elämää ja sinisten lähtöä- tiesin kansan inhon ja vihan mittasuhteet. Mutta puolueeni johtoporras ajatteli toisin. Sininen tulevaisuus onkin jo saanut kansan suussa nimen sininen menneisyys. Tosin juuri kuuntelin uutisista, että puolue ei aio lopettaa.

Ihmettelen suunnattomasti Timo "jytky" Soinin katoamista maan alle- ja lopareita. En pidä katoamista kovin miehekkäänä tekona. Kyllä mies petasi pestin itselleen kokkareiden ja kepulaisten siunauksella. Mutta unohti, että kansa ei siunaa ja ei Jumalakaan huijareita. Lopussa aina tulee kaikki julki- turhaan on lausuttu sananlaskuja " valheen jäljet on lyhyet". Omien huijaaminen, ja kaikkien ministerin mukaan ottaminen perussuomalaisista oli katalista katalin temppu- jota kansa ei unohda- eikä unohtanut ja antoi raipan viuhkua.

Kirjoitin hiljan Sampo Terhosta kriittisesti täällä blogissa- ja katsos vaan en ollut väärässä. Kyllä kansan parissa elävä ihminen tuntee kansansa, ja heidän syvimmät tuntonsa. Omalle puoleelle kirjoitin jo blogin tyyliin "nyt on laulut laulettu." Tekisi muuten mieli laulaa jostain syystä pari riviä Irwiniä. Syy on Sipilän Juhan, koska hänen keskusta laivansa uppoamista on odotettu monta vuotta. Sitkeän sitkeä oli kaveri- ja vallanhimo oli rajaton. Nyt ei vieläkään myönnetä, muutako, että turpaan tuli? Jos keskusta puolueena aikoo elää on sen heivattava tarratassu Sipilä keinolla kuin hyvällä pihalle puheenjohtajuudesta. Tämän laivan uppoamisen nostoyrityksen jäävät historiallisena koko kansan muistoon tulevaisuudessa. Mistä ja miten luodaan uusi nahka, ja kuka sen luo- kuka kykenee tuomaan vanhan keskustan takaisin maaseudun ihmisille? Tarvitaan vanhankansan ajattelua, ja periaatteita- jätetään omien etujen ja bisneksien teko pois ja tuodaan maaseudun ihmisille uusi koti- Keskusta- joka palaa Kyösti Kallion aikoihin. Santeri Alkio oli  Kallion hyvä ystävä- ja tarvitaan näiden kahden konkarin yhteinäistä ajattelua omaavaa johtajaa.

Puolue, jossa olin ehdokkaana oli minulle kuin perhosen lento, kaunis mutta lyhyt- toukasta - neitoperhoksi- ja kuolemaan. Ei ruumiillisesti, eikä henkisesti mutta hetkeksi ainakin poliittisesti. Lyhyen lentoni aikana tein työni tiedostaen ongelmat. Mutta halua jatkaa ei ole. En ole jäsen - eikä minusta tule sellaista. Kansanedustajuus oli kaukainen maa kokoajan ja tiesin sen jo aloittaessani, melkein lopettaessani. Mutta pohjalaisuuden takia vein veneeni satamaan saakka. Somevaalilistalla sija 247, oli hieno tavoite- äänet ilman edustuksia 57 ja olen tyytyväinen. Pienestä onnellinen, koska realiteetit olivat mukana kokoajan. Miten jatkossa? Someura jatkunee ja facebook, sekä opinnot. Tänne mielelläni aina jotain pientä kirjotusta ajoittain voisin myös raaputtaa kun tämä jo niin kodilta tuntuu. :)

Seuraan tulevaa hallitusta. Ja tiedän sen kauhunsekaisin tuntein tuovan vain kauhua kansalle. Vasemmisto, vihreät, rkp, ja Sdp sekä kokooomus samassa hallituksessa- Ei hyvää seuraa- Kansan taakka jatkuu, vaikka persujen kautta kansa puhui- taas jätetään kuulematta. Nyt ne Irwinin sanat;

On siinä meillä omituinen sakki
Kaikki sitä johtohommiin pääseekin
On nyt jo tyhjä joka jätkän takki
Mutta verotus vain jatkuu hurjemmin
On aivan turhaa enää tehdä työtä
Verot vievät koko palkan kuitenkin
Saat viettää monta unetonta yötä
Herrat teki elämästä helvetin... H.. pa koko valtiovalta.

Naisia hallitukseen ennätysmäärä- hyvä tasa-arvon kannalta- mutta huono henkisen hyvinvoinnin kannalta. (Riitaa ja kateutta tiedossa)

Myös kauhistuttaa jo, tulevaisuus- Libyassa kriisiä, Jemen natisee... Ja tämä edellä luettelemani hallitus tulee olemaan vielä mamumyönteisempi, (Li Andersson ja Vihreet pitää siitä huolen)  kuin edellinen kaaosta odotellessa. Kansan riveissä on vaikea muutakuin seurata mihin käsiin olemme itsemme antaneet. On aika saada helpotusta monen köyhän, sairaan ja kärisivän elämää- sen jääkäön nähtäväksi kuinka käy. Viisautta toivon kaikille- vaan tiedän kaikille se ei löydä tietä- joten Eino Leinon sanoin, jään kohtalomme hetkiä odottamaan kun vasemmisto yhtyy.RIP SANANVAPAUS, tällä hallituspohjalla.  - Minna

Tuulien erehdys

Kuulin tuulien puhuvan:
”Suureksi puhaltakaamme
Suomi, luokaamme lujaksi,
vakahaksi, valppahaksi!”

Tuulet taivahan tulivat,
puhalsivat päälle Suomen,
maa meni muruiksi, särkyi
kansa, kantele hajosi,
sora-äänet yksin soivat.

Tuo oli tuulien erehdys.

Eino Leino....

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän tomivaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Älähän Miinna innostu - se saattaa pulpahtaa pinnalle uudestaan 2023.

2003 Keskusta sai vaalivoiton 55 kansanedustajalla ja vielä 2007 Keskusta sai 51 kansanedustajaa.
2011 tulos romahti 35 kansanedustajaan, mutta neljän oppositiovuoden jälkeen tuli uusi vaalivoitto 49 kansanedustajalla, mikä mahdollisti Sipilän pääministeriyden.
Mikäli Keskusta jää oppositioon 2023 se on varmasti vaalivoittaja jos Rinteestä tulee pääministeri. Rinteen sekoilut vei SDPn vaalivoiton, mikä ei lupaa hyvää hänen vetämälle hallitukselle.

Sipilän hallitus oli oikeastaan hyvä juttu, kun työllisyys kasvoi, velkaantuminen taittui, saatiin kilpailukykysopimus ja maakuntamallikin osottautui täysin mahdottomaksi.

Käyttäjän minskukoskela kuva
Katriina Minna Koskela

Tomi ja unohtomatta 32.000 Iraki miestä- Ja paljon yhteiskunnan turvallisuuteen liittyviä haasteita- joita Jari Taponen tämä aamuisen twiitin mukaan taaskaan ei pysyty jäsentämään- mikä on hyvin outoa vihapuhepoliisilta- ikäänkuin hän yrittäisi kampittaa terrorismin ja jihadismin läsnäolon Suomessa. Tiedän, että se saapui Suomeen 2015- ja onhan se tunnustettu-missä nämä aatteet kokoontuu -onhan Suomessa moskejoija noin 20-25. Ja salassahan kautta historian on "pimeitä suunnniteltu". Pelottavaa on se että Suomen hallitus ja poliisi ei ole ajantasalla. Vasemmisto on vaarallinen yhtä vaarallinen kuin äärioikeisto. Jos SDP ottaa hallitukseen vasemmiston, voisi se ottaa sinne myös SKEN, Vasemmiston ääriliike on nousussa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset