Minna(minsku)Koskela "Silmät ovat sokeat, sydämellä näkee paremmin" Antoine de Saint-Exupéry

Kannatti yrittää - Kiinnostus nolla.

Olen seurannut jo kolme vuotta noin 50-60 vuotiaan afrikkalaistaustaisen miehen liikkumista kylillä aina kun olen sattunut samaan aikaan olemaan liikkeellä. En ole siis vakoillut miestä.

Merkille laiton miehen ulkoisen olemuksen, väsyneet kasvot ja juonteet- surullisuus. Eilen näin hänet kahden poikalapsen seurassa ja mieskin näytti virkistyneen. Katselin kun pojat noin 8- vuotias ja noin 10-vuotias ajoivat polkupyörällä. Nuoremman pojan pyöräilystä näkyi nautinto- aivan kuin hänen esimmäinen omistamansa polkupyörä olisi ollut kyseessä. Mieleen muistui oman lapsuuteni eka pyörä- ja onni.

Hymyilin. Menin kauppaan ja palautin pulloja tämä isä lapsineen tuli samaan kauppaan, hymyilin nuoremmalle, ja sain kauniin hymyn takaisin. He lähtivät kaupasta samaan aikaan kuin minä ja kysyin isältä, ovatko nämä sinun lapsiasi, johon mies kyllä- minulla on kolme poikaa ja viisi tytärtä- kaikki nyt tulivat Suomeen. Isä oli odottanut kolme vuotta perheensä saapumista. Vaimo oli kuulemma nairobissa ja tulossa huomenna- sitten perhe olisi kasassa. Mies oli onnellinen. Nämä ihmiset esittelevät lapsensa nimet- sanoin miehelle että Jumala oli sinulle armoillinen kun sait koko perheesi tänne. Kerroin ensimmäisen mieheni isänveljen vaimonsa kanssa tehneen Keniassa vuosia lähtetystyötä.

Mies kertoi että he ovat Etioipiasta. Minulta hän kysyi olenko minä Suomalainen- jäin pohtimaan kysymystä jälkikäteeen. Eilen keskustelin irak-marokko miehen kanssa, joka on pakolaisena täällä. sanoin hänelle, että on hyvä jutella ja kysellä taustoja ym. Hänkin totesi, että keskustelisi mielellään.

Olemmeko me Suomalaiset liian jäykkiä- kyllä heille ja myös meille omillemme.

Mielellään menemme kylmästi ohitse tyydymme tuomitsemaan ja emme keskustele. Kannattaa keskustella kaikkien pakolaisten kanssa joita tapaa - saa infoa- ja tietoa, ja myös totuuksia selville. Pääsääntöisesti löytyy aitoja pakolaisia, mutta ne jotka tulee paremman elämän perässä tai sotilaskarkureina kyllä tunnustavat sen. Illalla pohdin ihmisen maailmanlaajuista toimintaa- nato, spr, ja globaali kansainvölinen työ- ihmisoikeusjärjestöt ym- On todella kornia että yk tehtiin sodan ehkäisemiseksi, mutta siihen kuuluu natomaat jotka kylvää sotaa taloudellisin ja geopolittisin syin. Samoin oli Afrikaan kansan kehitysavun johon nato olis sitonut eettisesti arveluttavia ehtoja- aseita myydään muuten afrikkaan joka on köyhä maa kansalle. Ne timantit ym rikkaudet menee parempiin piireihin. Jos tämäkin maa olisi alunperinkin saanut toisenlaista apua olisi se nyt kehittynyt yhteiskunta. On sen vaan niin että joitakin tahoja palvelee köyhät ja sairaat, nälähätää kärsivät maat- Afrikasta ja Venezuelasta puhumattakaan.

Muistutaan myös sukumme suurmiehen aikoinaan Suomen hallituksen kanssa 30-luvulla kuitanneen Amerikasta suuren velan että kansamme saisi ruokaa. Kunniaksemme voimme todeta että Suomi oli ainoa maa joka maksoi velkansa. Vuonna 1919 Suomi oli saanut Amerikasta lainaa viljan hankkimiseksi 9 miljoonaa dollaria. Sitä kutsuttiin sotalainaksi, ensimmäiseen maailmansotaan liittyen. VELKA oli maksettava takaisin vuoteen 1948, 3,5 korolla. Vaikka Hooveri maailmanlaajuisen talouslaman takia salli maksujen jäädytyksen joka toiselle vuodelle oli Suomi ainoa maa joka piti sopimuksesta kiinni. LOPULTA SUOMI OLI AINOA MAA JOKA MAKSOI VELKANSA.

EI KANNATA ALIARVIOIDA NÄLÄNHÄTÄÄ. SE VOI OLLA OVELLA KOSKA VAAN.

KESKUSTELU KANNATTAA AINA KOSKA SE AVARTAA-EI TARVITSE HYVÄKSYÄ KAIKKEA, MUTTA TIETO ON HYVÄSTÄ.

LINKKI EILISEEN POHDINTAN NATOSTA- MITÄ SITOUMUKSIA NATOLLA VOISI OLLA SUOMELLE? vesi?

 

http://minskukoskela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/273727-natomaatkin-sitovat-kehitysapuun-sotilaallisia-sitoumuksia-moraalitonta#comment-4143949

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Minä olisin kysynyt, miksi Etiopian väestömäärä on kasvanut vain muutamassa vuosikymmenessä 20 miljoonasta 110 miljoonaan, eli 5,5 kertaistunut ?

Käyttäjän minskukoskela kuva
Katriina Minna Koskela

Katso se ehkäisy!! Etiopiassa kodomit on kalliita- ne käytetään useaan kertaan ja pestään välillä. Tää ei oo mikään urbaailegenda. Ja on kai siinä sitten sellainen yhteiskuntatieteellinen tilaus taustalla, että siellä missä on eniten kuolemaa ja hätää jostain kumman syystä ihmiset lisääntyy voimakkaimmin? Tästä voisimme filosfioida koko illan? Syvät syyt ja taustat. Väestönkehitys on hurjaa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Etiopia on ollut jo miljoona vuotta ja kondomit ja ehkäisy vain juuri tuon ajan muutamia kymmeniä vuosia, jona aikana väestöräjähdys tapahtui ja tapahtuu edelleen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset