Minna(minsku)Koskela "Silmät ovat sokeat, sydämellä näkee paremmin" Antoine de Saint-Exupéry

Natomaatkin sitovat kehitysapuun sotilaallisia sitoumuksia- moraalitonta!

Ketä kiinnostaa todellisuudessa oikeasti nälänhätä ja kurjuus maailmassa, sen epätasapaino ja mistä se johtuu. Jäin kiinni edellisen blogini tiimoilta humanitäärisen avun loukkuihin ja ongelmien kiertokulkuun. sotaa, ykn apua, spr, ja sotaa, asemyyntiä, kuolleita, kriisiä ja osallisuutta- kaikessa on mukana medikaalinen että aseellinen bisnes.

Kierrämme kauhun ympyrää- kaikki tiedostavat sen, ja ymmärtävät taloudelliset motiivit, geopolittiisita, sotilaallista, ym syistä puhumattakaan. Loppujen lopuksi inhimillisistä uhreista puhutaan vähän. Kyllä ihmisen asema sota, valta, järjestö ym asioiden edessä on loppujen lopuksi pieni. Olisko ne ylväät tavoitteet ja unelmat, kuitenkin vain unelmia - ja loppujen lopuksi sota on siksi, että kaikkien takana on isot rahat joita tehdään kriiseillä ja auttamisella.?

Miten vaikuttaa maailman epätasapainoon, ja aluellisiin ongelmiin?  Siirtomaavaltojen vaikutuksiin, ja myös pohtimaan miksi esim Afrikan on niin vaikea kehittää omia järjestelmiä ja yhteiskuntaansa. Edellisessä blogissa heräsin taas yhteen todellisuuteen ja se oli sodat, niiden synnyt, niistä hyötyvät, niiden uhrit, ja jälkien korjaajat- päässä soi- kauhun tasapaino, ja ihmisen pahuus. Kaikki ei ole politiikkaa, mutta kaikessa on politiikka- oli se sota, nälkä, ruoka, humanitäärinen apu, ym. Olemme ihmisyyden katkeamattomassa noidankehässä, jossa ratas pyörii ja arpoo kohtalon hetkiä maailman maille. Kaikki hyötyvät kaikesta. Siksi sotia ei haluta lopettaa. Olisivathan sodat jo loppuneet ellei joku hyötyisi konflikteistä. Ruokaa ja järjestelemien kehittämistä riittäisi kaikille jos olisi halua jakaa. Pelkkä kehitysyhteistyö ei riitä jos hyödytään maiden korruptioista ja ei puututa niihin. Kukaan ei näkisi tässä maailmassa nälkää ellei ihmiset oikeasti olisi niin itsekkäitä- tämähän on totuus! Ne joilla on paljon kaikkea- ovat antaneet sielunsa kulutukselle- ja itsekkyydelle. Mikä älytön muotibisnes ym.

Kuka riistää ketä- ja kenellä on rikkautta.? Meillä kerätään veroja- ja niin monissa muissakin maissa-. Olemme verotaakassamme taatusti maailman huippumaita. Veromaksajalle vaan ei tule enää takaisinpäin paljon mitään- kun valtiomme maksaa kalliita eu maksuja, ja keskittää hyvinvointia ylöspäin.

Takaisin Afrikkaan-jos länsimaat eivät olisi tunkeneet itseään joka paikkaan saattaisi Afrikassakin olla nyt asiat hyvin.

Afrikka on rikas maa, on timantteja, mineraaleja- mutta silti kansa kärsii käyhyydestä, oppimattomuudesta sekä nälästä, taudeista puhumattakaan. Luin joskus jo vuosia sitten kyseenalaisia asioita "köyhien maiden sairaiden olevan koealustana suurille lääkefirmoille" ... köyhät ihmiset ottavat länsimaiden apua, vaikka tutkimus olisi vasta käynnissä.

Pahuus ja hyvyys vaassa- on puhuttu vaasta jossa on oltava tasa-paino. Sekä hyvyyttä että pahuutta pitäsi olla yhtäpaljon. Jos vaaka laskee pahuuden puolelle jotain kohtalokasta tapahtuu.

Vaaka on vaarallisesti kallistumassa...

"Afrikan maiden itsenäistymisen jälkeen maanosa on kärsinyt kymmenistä sodista, sisällissodista että valtioiden välisistä sodista. Sodat ovat lisänneet köyhyyttä, kun valtiot ovat kuluttaneet vähäisiö resurssejaan asevarusteluun. Kehitys on taantunut, kun sodan seurauksena ulkomaiset sijoittajat ovat lähteneet, infrastruktuuria on tuhoutunut ja pysyviä vihollisuuksia on syntynyt.

NATOON SUOMIKIN HALUAA

"Afrikan monet konflikteista ovat kylmän sodan perintöä. Sekä NATO:n että Varsovan liiton maat käyttivät kehitysapuvaroja Afrikan maiden houkuttelemiseen omalle puolelleen. Apu oli sidottu aseiden hankintaan, lahjoittajamaat sulkivat silmänsä korruptiolta ja lahjoitusten väärinkäytöltä.lähde? Korruptio juurtui Afrikkaan ja alkoi haittasi talouskehitystä. Afrikkaan syntyi konflikteja, joissa kylmän sodan osapuolet avustivat toiseen leiriin kuuluvien valtioiden alueilla toimivia kapinallisia ryhmittymiä.

Kylmän sodan jälkeen väkivalta on lisääntynyt Afrikassa, vaikka lähes kaikki teollisuusmaat ovat leikanneet kehitysapurahoja kylmän sodan päättymisen jälkeen. Sisällissotia on ollut ympäri Suurten järvien aluetta: Somaliassa, Sudanissa, Mosambikissa, Liberiassa, Sierra Leonessa, Norsunluurannikolla ja Guinea-Bissaussa. Kansainvälisiä sotia ovat olleet ensimmäinen ja toinen Kongon sota sekä Etiopian ja Eritrean välinen konflikti."Wikipedia"

AFRIKAN LAPSET.

Jäin miettimään, että nämä Afrikkalaiset lapset näkevät nälkää aseiden takia, naton takia, ja länsimaiden takia. Korruptoitunut Afrikan johto vie rikkaudet yläluokille ja omaan hyväänsä ja antaa kansansa häveliäästi nääntyä. Rahat ja humanitäärinen apu vain ruokkii aseiden osto madollisuutta, ja jotkut "sivistyneet " nato valtiot houkuttelevat siis kehitysapuvaroilla itselleen ystävää omia vihollisiaan kohtaan- Kaksinaismoraalisuuden kaamein kukka... En lakkaa ihmettelemästä naton ja natomaiden härskiyttä. Tee pahaa, tapa, myy aseita, mene konflikteihin, myy aseita, kylvä tuhoa. Kaikella rahalla, jota tähän sotimiseen omien geopolittisten asemien saavuttamiseksi on käytetty kenenkään ei tarvitsisi nähdä nälkää. Sotaan kulutettavat rahat maailmassa joidenkin mielestä luovat rauhaa. Onko ihminen sittenkin lähtökohtaisesti niin tyhmä- että se luulee aina pahinta- ja varaa itselleen parhaimmat aseet iskeäkseen.

Kuitenkin tuhoamme itsesmme lopulta itsekkyydellä. Rikas ei anna paljosta ja köyhä antaa vähästään.

Jos maailma haluaisi meillä ei kukaan näkisi nälkää- ei edes Afrikassa. Tämän utopistisen haaveen maailman hyvinvoinnista saamme nyt sitten unohtaa. Mahdottoman mahdotonta toteuttaa. Epäitsekyyttää pitäisi löytyä valtaisa määrä. - ja se saa voimansa rakkaudesta. Ei ihmisen luonteella. Nyt jätän tämän pohdinnan tähän ja matkaan muuten viimeiseen vaaliviikkoon, ja alan elämään taas omaa ihmisen elämääni jatkaen opintoja ja elämän pohtimista.

ARKKU ON PIENI, ja ahdas.

Ihminen unohtaa, että arkkuun EI  mahdu mitään mukaan oman ruumiin lisäksi, ja Egyptiläisten faaraoiden kaltaisia hautakammioita tuskin kukaan enää rakennuttaa saadakseen maallisen omaisuutensa mukaansa viimeiselle matkalle. Yhtä tyhjin käsin lähdetään kuin tultiin. Se mikä loppujen lopuksi on ihmisen ainoa siirtyvä asia on sielu, mihin kunkin sielunsa ajattelee matkaavan on jokaisen henkilökohtainen asia.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Katriina Minna Koskela

ZERO, kannatti yrittää- länsimainen välinpitämättömyys on huipussaan. Vain draama myy.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset