Minna(minsku)Koskela "Silmät ovat sokeat, sydämellä näkee paremmin" Antoine de Saint-Exupéry

Juha Sipilä - Feedback is your friend.

”Sipiläkin on vain ihminen kaikesta huolimatta?

Olen seurannut Juha Sipilän poliittista uraa kauan, ihmeissäni. Olen yrittänyt ymmärtää ratkaisuja, tekoja, sanoja- lupauksia ja niiden pettämisiä. Kun Sipilän poika kuoli tunsin empatiaa häntä kohtaan, ja puolustelin hänen heikkoihin ihmisiin kohdistuvia leikkauksia ja taloudellisia, sekä poliittisia ratkaisuja oman poikansa kuolemalla. Loin hänestä kuvan kärsivänä ja surevana isänä, joka ei pysähtynyt kuoleman edessä vaan jatkoi urheasti poliittisella urallaan eteenpäin. Olin jopa huolissani siitä miten ihmisen käy oli uskova tai ei, jos oma lapsi kuolee- eikä ota toipumiseen aikaa. Puolustaessani häntä loin kuvaa miehestä, jonka ajatukset eivät pysy kasassa, ja puheet vaihtuvat koska hänen tunnekapasiteettinsä oli täysin työllistetty suruun. Ehkäpä olen osin oikeassa- ja olenkin.

Ajattelin, että tässä ei hyvin käy-eikä käynyt. Mietein myös, että oliko syyt Sipilän yhteiskunnallisiin ja taloudellisiin ratkaisuihin kovia, koska elämä oli sillähetkellä kova häntä kohtaan. Hän ehkä ajatteli ettei nämä asiat ole kuin kuolema yhtä kovia- eikä ikuisia.

Ymmärrän, että me katsomme maailmaa eri kulmista jos tilillä on rahaa 5 euroa tai 500.000 euroa. On aivan eriasia nousta sängystä miettimään yön jälkeen mitä teen viidellä eurolla- osatanko bensaa, maitoa ja leivän, vai mitä?

Meidän ajatusmaailmamme ja elämänkatsomuksemme eikä elämäntilanteemme eikä visiomme kohtaa Sipilän kanssa. Mutta se ei tarkoita, että hän olisi paha ihminen.

Sipilä on joskus toivonut lähetyslentäjän uraa itselleen. Nyt minäkin toivon, että hän olisi käyttänyt ammatinvalintaansa aikaa. Me ihmiset olemme muuttuvia muuttuvassa maailmassa ja elämäntilanteissamme. Meidän on reflektoitava- kuten Alexi panos kuvaa yhdessä youtube videossaan feedback is your your friend. Hän kertoo, että jos ihminen saa 8/10 ihmiseltä negatiivistä palautetta toiminnastaan on hänen mietittävä ovatko nämä ihmiset oikeassa.!Ihmisten palaute on sinun ystäväsi Sipilä- politiikon ura ei ole sinulle sopiva, ja ei tee sinua eikä meitä onnelliseksi. ”What your life is telling to you”... Alexi Panos sanoo, että sinun on lakkattava teeskentelemästä, on vaikea katsoa sitä mutta kun teet sen, sen takana on kultaa. Lopeta teeskentely, ja ole rehellinen. Katso, pysähdy äläkä teeskentele, että me kansa teemme tämän sinulle. ! Vaatii rohkeutta- halua, rehellisyyttä. Voit jatkaa teeskentelyä- mutta elämä antaa palautetta kunnes pysähdyt ja tunnustat. Feedback is your friends- its sucks to hear it but true- stop bullshitting yourself- YOUR LIFE IS WAITING FOR YOU. - lainattu osin Alexi Panos.

Kun Sipilän perheestä tuli Maria Veitola yökylässä, en pystynyt katsomaan sitä, koska samaan aikaan olit leikannut poikani opintotukea. Ja me olimme köyhänä perheenä vaikeuksissa- mietimme valmistuuko köyhien lapset koskaan ammatteihin varsinkaan parempiin, koska olit vienyt heiltä mahdollisuuden. Rikkaan perspektiivistä aivot voivat lyödä tyhjää- ei tule ymmärrystä ei yhtään tunnetta.

Surin poikasi kuolemaa, ja sydämessäni otin osaa perheenne suruun. Kyyneleesi liikuttivat minua. Toivoisin sinua liikuttavan Suomen kansan kohtalon- kaikkien meidän, jotka elämme jokapäivä sinun päätöstesi riuduttamana. Feedback is your friend- politiikon ura ei ole sinua varten- jääkaappini valot ilman sisältöä tai sairauteni vailla lääkkeitä tuskin saa sinua kyyneleisiin-. Tiedän, tiedän, sydän on helppo kovettaa. Mutta tämä on sinun kansasi- me olemme poikiasi ja tyttäriäsi. Sinun olisi nähtävä meidän tarinoitamme, ja ymmärrettävä tuskamme, murheemme, ja taakkamme Suomen kansana- yksilöinä ja yhteisöinä.

Sinussa on taatusti paljon hyvää- mutta muista feedback is your friend. Olemme raaistuneet,koska olemme kasvottomia toistemme edessä - kun ei tarvitse nähdä toisen reagtioita, jotka sanoista aiheutuu voi olla hyvällä omatunnolla. Pidän siksi kasvokkain puhumisesta enemmän- dialogi on aina parempi vaihtoehto. Kyyneleet jää näkemättä, suru jää näkemättä, tuska jää näkemättä  ilman dialogia, ja tärkeä halaus antamatta- Minna

Lopuksi tähän sanat eräästä esseestä tietokone ja digi aikana;

- "Samaan tapaan kuin kristinuskon mukaan Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen, olemme mekin luoneet Internetin kuvaksemme. Sen tietorakenne on kuin omat aivomme, sen tasa-arvo tai julmuus peilikuva omasta moraalistamme ja sen vaikeus keskittyä seurausta omista tarkkaavaisuushäiriöistämme. Siinä näkyvät meidän virheemme ja heikkoutemme, mutta se ei tee meistä virheellisiä tai heikkoja.” Esseestä,” Milla Huuskonen internet on ihmisenkuva.”

 

https://youtu.be/1gJp0eHhLPU Alexi Panos

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Sitä, sitä se eriarvoisuus teettää, ja tämä internetin paska. Hemmetin hyvän videon tähän kaivoit. Kiitos ;D

Katriina Minna Koskela

Kiitos ainoasta kommentista :) <3

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset