Minna(minsku)Koskela "Silmät ovat sokeat, sydämellä näkee paremmin" Antoine de Saint-Exupéry

Sananvapauteni riistettiin- DELETOITU MINNA....

  • Piirsin tämän miehelleni ollessani noin 20-vuotias, tämä kuva on minulla vielä- ja todistakoon että  kuolleen mieheni lempilause
    Piirsin tämän miehelleni ollessani noin 20-vuotias, tämä kuva on minulla vielä- ja todistakoon että kuolleen mieheni lempilause

Sananvapauteni riistettin- deletoitu Minna...

Palaan nyt blogiini oman kokemuksen kautta. Minut deletoitiin Kauhavan puskaradiosta, koska jotkut ihmiset halusivat polittisista syistä?- blogini oli luettu-mutta ei se minua eduskuntaan vie. Kateus? Nuori tyttö moderaattori selitteli, että ihmiset ovat valittaneet. Nimettömiä- mahtoi syynä olla myös poliittinen motiivi- härskejä keinoja on täällä nähty erityisesti kuntatasolla. Miltä tuntui? Samalta kuin aikoinaan kun muutin tänne upseerimieheni seurassa Ilmasotakoulua palvelemaan. Isänmaallisuus oli meidän koko perheen rakkaus- ja miehen ura sen keskiössä.

Minut deletoitiin... Soitin poliisille- joka sanoi, että sinulla on aihetta rikosilmoitukseen, koska olet kansanedustajaehdokas, ja että heillä on vino pino nettirikosilmoituksia. Aikanaan hän totesi se tulee käsittelyyn. Nuori tyttö ei selityksestäni huolimatta ymmärtänyt, että rajoitti minun sananvapauttani ainoana politiikkona- ehkäpä tunsi siitä jopa iloa- koska tietää, ettei puolueellamme ole rahaa- ja kuten joku jo totesi nämä poliittiset puheet eivät kuuluisi puskaradioon? Kaksi keskustelua oli oikeus kuitenkin laittaa... Menin illalla nukkumaan ja yön aikana oli salaa hiipien joku klikannut nimeni kohdalla poista- miten helppoa on ihmisiä poistaa sieltä ja täältä nykyisin. Millaiseksi tämä meitä kasvattaa ja mikä on keskustelun sekä erilaisten mielipiteiden sietokyky? Jos naama ei miellytä- paina deletoi-, jos puoluekanta ei kiinnosta- estä, jos sanat olivat liikaa sielulle- taas poista näppäintä isketään verisin sormenpäin.

Millaisia pikkudiktaattoreita olemmekaan? Meillä jokaisella on oma valtakuntamme- oma insta- oma face- omat salaiset pikku snapchatit, joiden viestit ja kuvat tuhoutuvat nopeasti jotta saamme rauhassa puuhata salaisia pikku paheita. Minulla ei ole kuin face ja insta.

On helppoa hoitaa ihmisuhteita, stalkata, ilkeillä, lyödä pökköä pesään ja jopa iskeä sieluun saakka julmuutta- menemällä ihmisten henkilökohtaisiin asioihin. Me kaikki olemme puoli miljoonaa 7-päivää lehteä juoruinemme ja kyttäämisimme.

Mitä etsimme? Mikä tässä ajassa tyydyttää ja miksi? Onko se kun jollakin on joku kuoleman sairaus, joku on eronnut ja kärsii masennuksesta. Joku on itsemurhan partaalla. Jotain koulukiusataan. Pääsääntöisesti ikävät ja lynttäävät mielipiteet ovat palautetta mitä ihmiset antavat toisen ongelmiin- tai vaikenevat kuin ketään ei olisi missään vaikka listallasi olisi 1200 ihmistä- Mihin ne katosivat kun olin kärsimyksen ytimessä, tai puhuin vääryydestä, joka minulle tapahtui. He piiloutuivat. Nettiherkkyys ei ole muotia se on out- ole kovis se on in. Älä lohduta- älä kannusta se on turhaa... Nettikansan nautinto on toisten kärsimys ja epäonni- harva se onnesta tai onnenpotkusta onnittelee tai aidosti iloitsee. Sananlaskuissa joita ennenvanhaan minunkin isoäitini molemminpuolin sukua viljelivät on paljon viisautta joka on myös unohdettu ja kuopattu. Äitikin käytti meidän kasvatuksessamme vielä 70-luvulla sananlaskuja-. Nyt ”kellä onni on se sen kätkeköön”... onni iloinen asia, aiheuttaakin kateutta, joka on pahansuopa tunne.

Tunnemaailman ymmärtäminen ja käsittely nettimaailman tiimellyksessä tuskin onnistuu. Kukapa siellä toistaan ohjaisi. Ja sanoisi, että asioissa on puolensa ja puolensa-. Ihmisen on syytä tunnistaa omia tunteitaan. Kateutta- ymmärtää sitä, ja peilata omaa elämäänsä, sinulla on paljon kun vaan löydät sen ja tajuat arvostaa sitä. Elämä kiitää ohitse ja olemme menneet kohti kuolemaa,  vanhuutta tajuamatta mikä sittenkin oli se mitä olisi pitänyt arvostaa. Se mitä sinulla on, on se mitä voit kasvattaa ja kehittää. Voit oppia, voit reflektoida itseäsi, ja tunteistasi. Tärkein opetus, jonka sain sen lisäksi, että olen herkkä on mummoni opetus heikkojen ihmisten sortamisesta. Hän sanoi aina, että heikkoja pitää puolustaa. Hän oli huutolaislapsi, jonka isä kuoli 30-vuotiaana äkkikuoleman. Lyyli isoisoäitini jäi yksin kolmen pienen lapsen kanssa- ja kaikki joutuivat erilleen toistaan huutolaisiksi-senajan sosiaalihuolloksi kutsuttiin.

Mummoni oppi elämässä jo nuorena ihmisyyden periaatteet. Opetammeko niitä lapsillemme, tai muistammeko niitä edes itse enään? Oma sietokykyni netissä on hyvä- yritän kestää kritiikkiä, mutta en anarkismia, enkä ansaitun sananvapautemme riistämistä- mikään ei saa minua enemmän voimaan pahoin, kuin se, että sananvapauteni on viety- joten puskaradion tyttö tiesi kun painoi delete Minna Katriina Koskela.- Hän vei ihmisoikeuteni, ja sananvapauteni, jonka omat pappani ovat sodassa minulle maksaneet kallein kärsimyksin. Siksi, kun eduskuntavaaliaika päättyy olen päättänyt alkaa elämään tässä maailmassa, ja ajassa koko ihanan kesän ilman mediaa. Aioin katsella maailman ihmeitä maailmassa - en tekomaailmassa bittiavaruuden kautta. Seuraava runon säie Eino Leinon runosta oli edesmenneen puolisoni lempiosio.

”Ei paha ole kenkään ihminen, vaan toinen on heikompi toista.Paljon hyvää on rinnassa jokaisen,
vaikk' ei aina esille loista. Kas, hymy jo puoli on hyvettä ja itkeä ei voi ilkeä;miss' ihmiset tuntevat tuntehin,siellä lähell' on Jumalakin. ” Apollo, Eino Leino.

- Vapautta joskus annetaan ja joskus siihen pakotetaan. Kai siunaus se on. - Minna.


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Se varmastikin tiedossa, että jos jollekin alustalle jotain kirjoittaa, niin siellä olevilla moderaattoreilla/valvojilla/whatever oikeus poistaa kaikki kirjoitukset, ilman että sananvapautta olisi mitenkään suuremmin loukattu. Se mitä kannattaisi tehdä, on se, että ottaa kirjoituksensa aina talteen ja jos jostain poistetaan, niin laittaa toiseen paikkaan. Vaikka elämmekin aika ankeaa aikaa mielipiteen vapaan ilmaisemisen kohdalla, niin yleensä kuitenkin meille kaikille löytyy joku paikka jossa saamme sanaisen arkkumme avata.
PS olisit kokeillut tänne. Täälläkin "suvaitaan" yleensä aika kriittisiäkin mielipiteitä, vaikka ne sitten sotisivatkin valtavirtaa vastaan(tai siis oletettua valtavirtaa).
PS2 onnea vaaleihin ja jaksamista työssäsi. Ei ole helppoa ei.

Käyttäjän minskukoskela kuva
Katriina Minna Koskela

Kiitos :) Juu, olen täällä kirjotellutkin paljon ajankohtaisia sekä politiikka että ihmisen elämää- mutta on vaikea vaikuttaa siihen jos oman kylän ihminen hallitsee puskaradioo ja käyttää siihen valtaoikeutta että ignooraa ihmisen henkilökohtaisista syistä. Tälläistä tämä pohjanmaan isonantin seutu on. Kiitos kuitenkin kannanotosta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset