Minna(minsku)Koskela "Silmät ovat sokeat, sydämellä näkee paremmin" Antoine de Saint-Exupéry

Vihreät"tappoivat"maanpuolustustahdon-tilastot itsenäisyyden uhat-puoluekanta?

Maanpuolustustahtoa vai ei? Vihreät ukot ja akat asialla eli kenen maanpuolustustahto onkaan laskenut.!!

Marraskuussa 2018 uutisoitiin näyttävästi maanpuolustustahdon laskeneen Suomessa.

Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunta MTS teetti tutkimuksen turvallisuuspoliittisista mielipiteistä, ja asenteista sekä niihin vaikuttavista tekijöistä. Tutkimus tehdään vuosittain.

Tutkimuksen teki Taloustutkimus Oy MTS:n toimeksiannosta. Tutkimukseen osallistuvat henkilöt olivat mielestäni kyseenalaisesti valittu. Ikähaarukka tutkimuksessa oli erikoinen iältään 15-79-vuotiaat. On erikoista kysyä maanpuolustuksellisia asioita alle 18-vuotiaalta. Asevelvollisuusikä (aseellinen)alkaa Suomessa 18- vuotiaana. Nuorilla tuskin on kovin laajaa näkemystä puolustuspolitiikkaan varsinkin, kun kysymyksiin kuului esimerkiksi ammattiarmeija tai normaali asevelvollisuus. Jos asevelvollisuus on henkilöltä suorittamatta kysymys aiheuttaa taatusti vastausongelmia, ja virhemarginaalin suurenemista.

Asevelvollisuuden ymmärtäminen saattaa olla ongelmallista, jos ei käsitä kokonaisuutta mitä asepalvelus pitää sisällään. Asepalvelus on monipuolinen koulutus nuorelle, josta saa taitoa, tietoa ja näkökulmia. Monille nuorille saattaa asepalvelus johtaa sotilasuralle.

Myös tulosten julkaisun ajankohta mietityttää. Oliko uutisoinnilla polittiisia ja taloudellisia motiiveja valtionhallinnon osalta? Ajankohtaan sattui postin osakekannan (49,8%) luovutus vakelle.

Tuloksissa oli kyselty ihmisiltä maanpuolustustahtoa. Samalla oli puoluekannat otettu huomioon vastauksissa. Vastuksissa oli myös eroja pääkaupunkiseudun ja muun Suomen välillä. Jostain syystä se alue, jossa erityisesti vihreät asuvat oli varsin negatiivinen tutkimustulosten kannalta.

Tutkimustulokset aiheuttivat laajaa keskustelua, faktat jäivät huomioimatta. Tulos aiheutti epävarmuutta Suomen maanpuolustuksen tilasta, mutta syytä huoleen ei ole. Kysymyksessä kohtaan; henkilökohtainen maanpuolustustahto?Isänmaankutsuun oli valmiina vastaamaan 80% naisista ja 89% miehistä.

Miksi siis tuloksena kuitenkin oli maanpuolustustahdon lasku? Syy selittyy, kun tutkimusta tarkastelee puoluekannoin. Laskun tilastoissa aiheuttivat Vihreän puolueen (2017 taso -28% )oli nyt jo -49% heikennys, vasemmiston ( 2017 -24% )oli nyt -30%.

Puoluekanta selittää täysin maanpuolustustahdon laskun. Uutisen mediaseksikkyys oli mieletön, itsellekin tuli heti ajatus, että voi luoja olemme hukassa! Mietein jo maasto sekä tiekarttoja kun vihreät ym tyypit uskovat Putinin saapuvan Suomeen- ja vihreet ovat lähdössä pakoon, että mistä suunnasta kannattaa itse perheensä pelastaa, ettei vihreet ja heidän kanalaumansa jo tuki niitä teitä- ja pakoreitti Ruotsiin on tukittu. Ei siinä kaikki- vihreet ja turvapaikanhakijat, sekä muut sotilaskarkurit osaltaan tukkivat reitin. Kyllä hevosen ostajia sitten löytyy- vaan ei kaikille riitä :) Noh, nyt ulos painajaisesta. Putin ei ole tulossa, mutta natojoukot tulevat laajaan sotaharjoitukseen. Kuka kutsui? Noh, juu- vastuunkantajia tuskin löytyy, jos ilmatila selkkaus tulee.

Maanpuolustustahtoa vaiko ei. Tutkimuksen mukaan vihreillä ei sitä ole, eikä vasemmistollakaan. Maatamme siis puolustaa muut puolueet ja heihin kuuluvat ihmiset. Eiköhän tässä hiukan voisi miettiä ovatko vihreät valmiita ilmastonkaan eteen oikeesti, koska jos oikeesti ei oo valmis puolustamaan Suomea niin?

Emme siis saa koskaan unohtaa, että me kaikki olemme velvollisia faktojen tarkastukseen. Osa tutkimuksesta on julkaistu faktana, mutta se oikea totuus on jätetty kertomatta.Tutkimus on mielenkiintoinen, ja se kannattaa kokonaisuudessa käydä katsomassa linkistä (www.uta.fi) ja MTS raportti on (www.defmin.fi/mts) eli puolustusministeriö.

Eteläpohjanmaan demilitarisaation syyllisiä (lakkautettuja varuskuntia) ei tarvitse kaukaa etsiä?lukuiloa ja yllätyksiä ko. tutkimusten parissa pohjalaisille. Sekä muille- ja erityisesti vihreille. Toukille ym. Terveisin Minna pohjalainen perussuomalainen nainen muilujusseista ja kiväärikerhosta ja entinen kapiaisen akka. ;)

Minna Koskela

Kansalaispuolueen

Kansanedustajaehdokas, Sit.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Onneksi antropologit ovat selvittäneet, että naaraat olikin juuri niitä, jotka siellä alkuihmisten porukoissa ottivat ennen uroksia kättä pitemmän käyttöön ruokaa hankkiessaan ja vihulaisia vastaan puolustaessaan.

Myös naiset ovat nykyäänkin kunnostautuneet poliisien väkivaltatilastoissa.

Räsänenkin innostui maanpuolustuskurssillaan rynnärillä ampumisen omakohtaisesta, jumalaisesta onnesta ja osumisen taivaallisesta ihmeestä!

...Joten turvalliselta tuntuu, vaikka nuoret pehmoilevatkin kukkahattutäteinä ja valitsevat monet sivarin.

Käyttäjän minskukoskela kuva
Katriina Minna Koskela

Niin se on aina ollut, että urheita on mutta myös pelkureita.

Käyttäjän ArnoKotro kuva
Arno Kotro

Minulle tämän päivän sankareita ovat totaalikieltäytyjät, jotka toiminnallaan murentavat vanhentunutta ja räikeän seksististä asevelvollisuusmallia. Jos heitä saataisiin rutkasti lisää, ehkä päättäväkin porras herää päivittämään puolustusratkaisua nykyaikaiseksi ja tasa-arvoiseksi.

Itse tosin suosittelen armeijaan motivoitumattomille nuorille totaalikieltäytymisen sijaan sitä, että ottavat vapautuksen lääketieteellisin perustein.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen Vastaus kommenttiin #7

Näin Arno toivomme, vielä toistaiseksi suuri osa nuorisosta marssii vielä niissä isien osoittamissa ja selittämissä sotilassaappaissa-ja arvoissa, mutta kritiikki ja muutoksenhalu lisääntyy ja kasvaa, eikä sitä jatkossa pystytä selittelemään millään pelkällä "maanpuolustustahdon heikkenemisellä -vallankin tiettyjen ikä-ja sosiaaliluokkien ja esim. vihervasemmiston keskuudessa?!

- Puolustusministeri Jussi Niinistölläkin on varmaan "seuraajia" nuorison keskuudessa yhtä vähän, kuin homo-ja aborttisotaansa käyvillä Päivi Räsäsellä ja res.alik. Timo Soinilla?

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Hesarissa oli aikoinaan testi jossa piti vastata mitä tuntemattoman sotilaan roolia itse ajattelisi edustavansa. Kumpi on mielestäsi pelkuri, hän joka valitsee Koskelan roolin vai se joka valitsee Riitaojan.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Halosen presidenttiaikana oli juttu jossa mm. johtavista poliitikoista haettiin vastineita Tuntemattoman henkilöille-en muista, mahdettiinko Haloskalle tarjota Lammion roolia, koska tuolloin puhuttiin myös "kiukuttelevasta presidentistä?"

Mainion Ylen mainion Puheradion arkistonauhoista kuuntelin joskus, niitä ensimmäisiä keskusteluja Linnan Tuntematon sotilas-kirjan ilmestyttyä. Kuuntelemassani pätkässä oli "raadissa" kirkkoherra, yhteiskuntatietelijä ja mm. römeä ääninen upseeri, joka julisti ja tuomitsi, että Linna antaa väärän ja vääristelevän kuvan suomalaisista sotilaista! Sanoi että jos SUOMEN SOTILAAT olisivat olleet sellaisia, purnailevia ja niskuroivia jermuja kuten Linna on heidät kuvannut niin TORJUNTAVOITTOA ei olisi koskaan saatu! Kauhisteli vielä sitä, että jos kirjasta vielä tehdään elokuva ja levitetään ulkomaillekin, niin väärä kuva leviää silloin pitkin maailmaa!!!

- Kirkkoherra (Voitto Viro?) yllättäen puolusti kirjaa-eikä "paheksunut lotta-Kotilaistakaan...")

Nykyään Tuntematon kelpaa sotakouluissa johtamisoppaaksi ja Koskela malliksi sotilasjohtajille.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

En puhunut siitä ettei Koskela kelpaisi esikuvaksi, vaan siitä miten kukaan voi tietää miten käyttäytyy äärimmäisen stressin alla. Sotaan koulutetut, tai siellä jo olleet ymmärtävät mitä on odotettavissa, mutta Riitaojalla ei ollut mitään valmiuksia, käsittääkseni tämä oli Linnan sanoma, kun hän Koskelan suulla taisteluun valmistuneita sotilaita evästi. Se joka sanoo ettei pelkää valehtelee, tai ei yksikertaisesti ymmärrä mistä on kysymys.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

...Juu ja ihmisen TAPPAMINEN-sodassakaan ei ole mitään tämän nuorison"siistii
eliminointii", vaan teko joka tavalla ja toisella-enemmän tai vähemmän TRAUMATISOI ampujan ja tappajankin, kuten monissa kodeissa vaimot ja lapset saivat kokea, kun veteraani-isät palasivat rintamilta.-Post-traumaattista stressireaktiota ei vain vielä tuolloin tunnettu, vaan puhuttiit "heikkohermoisuudesta" ymv.
- Itsekin tunsin aikanaan fiksun herrasmiesveteraanin, joka kuitenkin esim. känninsä tietyssä vaiheessa saattoi syöksähtää pihakoivunsa juurelle asemiin,vihulaista vastaan...
Kerrottiin että vihollisen tarkka-ampuja oli pudottautunut puusta hänen niskaansa ja oli alkanut kaksintaistelu, jossa ainakin toisen oli kuoltava. Se toinen oli vihollinen mutta sotatrauma jäi voittajallekin.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

...Onko TOTTA, että Pohojanmaalla täytyi innokkaampia köyttää puihin, jos jossakin vain oli jotain "rettelööitä...?!
- Että ottaisivat edes selevää mistä milloinkin olisi kysymyys...?!

Muokkaus/lisäys:
- Mahtoiko olla pohojalaanen Heikki-Ylikangas joka sai "huonoa", kun epäili että pohojalaasia höynäytettiin 1918 "ajamaan ryssiä Suomesta" ja vastaan tulikin maanmiehiä...?!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset