Minna(minsku)Koskela "Silmät ovat sokeat, sydämellä näkee paremmin" Antoine de Saint-Exupéry

Suomalainen ei saa verovaroilla enää mitään palveluja. Ei edes Suomalaisuutta.

KOHTI HUUTOLAISUUTTA! Jumala meitä armahtakoon!

Jotain on pielessä Suomalaisessa yhteiskunnassa. Samaan aikaan kun Irakilaiset saavat täydet terveyspalvelut ilmaisina saa Suomalainen osuutensa köyhyysrasismista kunnassa johon maksaa veronsa. Maksamaton lasku ja hammashoitoon pääsyyn tulee nykyisin kielto Kauhavalla.

Kauhava (Kuntayhtymäkaksineuvoinen )linjaa hammashuoltoa köyhien osalta, joilla on hammashoidosta laskuja maksamatta. Palaan hammashoitoon uudelleen, mutta ensimmäiseksi käsittelen jo rakenteellista köyhyyttä, ja yhteiskunnan rattaisiin jäämisen ongelmia. Yhteiskunta aktiivimallillaan sanktio ja rangaisee ihmisiä ottamalla pois perustulosta, mikä se tulo lieneekään  ellei täytä ns aktiivisuuskriteerejä. Rangaistuksia ropisee.

Tässä yhteiskunnallisessa tilassa, jossa meillä on maksuhäiriötilastoissa jo 400.000 ihmistä, puhumattakaan siihen miten määrä tuplaantuu jos perheen sisällä on vaikkapa 2-4 henkeä. Perheen pääasiallisen huoltajan taloudelliset ongelmat vaikuttaa koko perheen toimeentuloon. Saamme näin lähes 1,5 miljoonaa ihmistä, jotka kärsivät maksuhäriöstä. 

Yhteiskuntamme tila on arveluttava. Koska valtiovalta antaa kaikenmaailman perintäfirmojen triplata velkoja pääomineen, ja saattaa lopulta perheiden selviytymiseen kierteestä vuosia kestäväksi prosessiksi, jossa ei näy päätä eikä häntää. Yhteiskunnassa eli valtiovallassa ei minkäännäköistä omatunnon toimintaa näytä olevan, että voisivat alkaa rajata näitä mielipuolisia perintäbisneksiä.

Kuntayhtymäkaksineuvoisen sosiaalitoimen apua eräs tuttava perhe haki (toinen kansaneläkkeellä ja toinen pätkätöissä), sähkälaskuihin. Jylhän sähkö tekee joka kevät katkaisuilmoituksen perheille, joilla on sähköjä maksamatta. Ja sähköjä todellakin katkotaan. Ko. perhe haki apua maksamattomiin sähkölaskuihin. He saivat apua, mutta kotiin tuli uhkaus sosiaalitoimesta, että jos perhe vielä kerran hakee sähkölaskuihin toimeentulotukea hakevat he perheen äidille holhousta! Pyysin ko, henkilöä säilyttämään paperin visusti, koska tiesin sen olevan laiton. Siellä se on kaapin kätköissä rouvalla.

Kuntayhtymäkaksineuvoisen hammashoidon ajanvarauksesta soitettiin eräälle henkilölle, jonka hampaan juurihoito oli kesken, ja sanottiin että Johtava hammaslääkäri Riitta Hautala oli käskenyt perua seuraavan ajan, koska laskuja hammashoidosta oli maksamatta. Hautala oli sanonut, että asia oli esitetty taloustoimistosta, mutta taloustoimisto sanoi, että Hautala oli itse pyytänyt tietoja. Hammaslääkärin ajanvaraaja esitti henkilölle, että onhan hammas hoidettava loppuun, koska sen sisällä on väliaikainen paikka ja aineet. Mitään kirjallista paperia ei ko. henkilölle tullut.

Köyhät kyykkyyn ..... Tilanne on nyt teidän ja meidän sekä kaikkien osalta tulevaisuudessa tämä! Jos et yllä perustoimeentulotuelle sen laskentakaavojen mukaan, jäät välinnputoojaksi. Meillä on jo valtava määrä ihmisiä joilla ei ole varaa perusterveydenhuoltoon, jota hammashoitokin on. Märkäneviä hampaita ja pahenevia tilanteita. Syy; köyhyys! Syy; et ole perustoimeentuloasiakas, Syy, Kuntayhtymän johtava hammaslääkäri on kieltänyt ajanvarausta antamasta sinulle aikaa.

Suomi mihin olet matkalla kansasi osalta.? Turvapaikanhakijoilla on täysi ylläpito, perusterveys, erikoisterveydenhuolto, ja hammashoito- tämä on monen Suomalaisen ison paikkakunnan päätös- samaan aikaan yhteiskuntamme köyhät ovat saman järjestelmän käsissä täysin eriarvoisessa asemassa.

Onko tälläinen maa hyvinvointiyhteiskunnan nimellä? Tasajakoa? Oikeudenmukaisuutta?

Oman kansan hyvinvoinnin tappaja valtio- Suomi- Finland. Maksa veroja, ja alvit kaikkialla missä kuljet, mutta jos et pysty elämäntilanteesi takia maksamaan hammashoitoa etkä saa siihen toimeentulotukea voidaan hoitosi keskeyttää. Hammaslääkäri Riitta Hautalan palkkio saattaa toimia samoin kun ulosottomiehen joka ottaa prosentit, koska hänen etikkkansa hoitoalalla on huolehtia talon rahoista eikä hoitoalan etiikalla ole mitään tekemistä rahaideologian kanssa, joka hänellä on asiassa selkeästi ykkösenä.

Sitten ihmetellään jos samainen rahanteko ideologia ja deletoi asiakkaita kuntayhtymän sisällä miksi se on ideologiana myös yksityisissä hoivalaitoksissa.

Suomi ei ole enää minun isänmaani- ennenvanhaan ihmisiä ei jätetty hoitamatta. Tämä yhteiskunta, joka hylkää ja jättää omat lapsensa hoitamatta on karu ja ilkeä. Siksi monen rinnassa on kaipuu muualle. Kohti muutosta toivottavasti vaalien avulla. Jumala meitä armahtakoon jos köyhille ei saada hallituksesta ystäviä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Laitonta perua hoito maksamattoman laskun perusteella. Terveydenhoito kuuluu kaikille maksukyvystä riipumatta. Tämä taitaa olla perustuslaissa.

Se miten kunta voi ongelman ratkaista, niin sosiaalitoimi myöntää maksusitoumuksen hammaslääkäriin.

Katriina Minna Koskela

Ilmassa on mielenkiintoisia ilmiöitä! Yhteiskunnan julkinen terveydenhuolto natisee ...arvot ja etikka natisevat. Ihmisiä ei saisi jättää hoitamatta köyhyyden takia, mutta tähän olemme tulleet. Valvirasta on pyydetty eettistä ja moraalista kannanottoa ko. kysymykseeen. Onko köyhyys syy jättää asiakas hoitamatta?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Hammashoito olennaisena osana terveydenhoitoa on korkea aika nostaa tikun nokkaan - eikä vain tikun vaan seipään.
Suhtautumisessa hammashoitoon kukkivat kaikki lääkärikunnan ja oikeistopoliitikkojen pahimmat ajatusvirheet , joilla on yksi ainoa, lyhytnäköinen, väärä ja kalliiksi tuleva perustelu : halu "säästää kunnan rahoja" ja ohjata ihmisiä yksityisen hoidon piiriin.

Espoossa joku poliitikko linjasikin, että kunnan hinnat olisi hinattava lähemmäs yksityisiä, mikä motivoisi ihmisiä "oikeisiin valintoihin".
Sain itse julkisesta hammashoidosta kuukauden aikana yhteensä n 350€n laskut ja saman verran vähintäin on tulossa.
Kyseessä monilta osin pieleen mennyt, osin ostopalveluina tehty perushoito.

Jos ihmisellä on lisäksi kalliita lääkkeitä ja sairaalalaskuja , tuhannen €n terveyskulut iskevät helposti parissa kuukaudessa,kun maksukatot ovat erillisiä eikä niitä hammashoidossa tunneta ollenkaan.

Sairaat pienituloiset tarvitsisivat ihan muuta kuin perintätoimistojen loppuelämän kestävää asiakkuutta.

Katriina Minna Koskela

Helena Solin olet ongelman ytimessä- meillä on suuri määrä hoitamattomia hampaita, koska ihmisillä ei ole varaa hammashoitoon. Hampaat mätänee ihmisillä suuhun, koska kunnallinen hammashoito on yksityisen hoidon tasolla, ja tulosvastuullinen yksikkö. Suomessa ei tunneta "armoa Kyöhille" järjestöjä, jotka tekevät hyvätekeväisyyttä köyhielle ihmisille joilla ei ole varaa ostaa itselleen hoitoa. Suomi om kietonut itsensä rikkaiden valtakunnaksi jossa köyhät ovat alammaisia joita voi kohdella kuin saastaa. Täällä köyhiä halveksitaan. Se näkyy asenteissa ym. Miksi maahantunketujille- irakilaisilla asiat ovat niin paljon paremmin. ? Suomalaisen kannattaa ajatella pakolaisuutta omasta maastaan. Maksammeko verot tänne, että saamme maksaa Pakolaisille terveydenhuollon jota emme itse saa? Nyt ei kyllä järki leikkaa? Ihmettelen päättäjien alennustilaa omaa kansaa kohtaan.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Itse olisin voinut suositella kirjoitustasi, mutta kun pannaan köyhät vastakkain niin en.

Katriina Minna Koskela Vastaus kommenttiin #5

ketkä köyhät-?vastakkain. Irakilaisilla on huomattavasti parempi tilanne. Heiltä ei tohdita evätä ihmisoikeuksiin liittyen hoitoja. Suomalainen saa Suomessa maksaa verot eikä tällähetkellä mitään vastinetta sille. Milloin Suomalaisesta tuli pelkkä veronmaksaja. Taru Elkama näköalattomuus voi vaivata sinua, muttei minua.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset