Minna(minsku)Koskela "Silmät ovat sokeat, sydämellä näkee paremmin" Antoine de Saint-Exupéry

Raiskaustilastot natisee liitoksistaan- uhrien ääni puuttuu!

Raiskaustilastot natisee liitoksissaan-uhrien ääni puuttuu!

(Kuka olisi uhrien äänenä?)

"Nuoren tytön, raiskauksen uhrin päällä on kaksi metriä multaa, vaikka hänen pitäisi elää parasta elämänsä aikaa, laulaen ja iloiten, elämä edessään, ihmislapsen kauneimpana aikana"Vastuu itsemurhasta  on koko yhteiskunnan järjestelmän!

Eräässä aikaisemmassa blogissani yritin selittää teille arvoisat lukijat pienen 10-vuotiaan tytön puolustuskyvyttömyyttä brutaalissa piharaiskauksessa.

Tuomiota annettaessa laskivat tuomarit häpeällisesti sen asian, että lapsi ei ollut kyennyt puolustautumaan raiskaajan eduksi. Jusuuf sai siis edukseen Suomalaisen lapsen pelkohalvauksen.Jos ajattelen itseni kymmenvuotiaana en tiennyt mikä on yhdyntä, enkä mitään muutakaan. Jollei ajat ihan radikaalisti ole muuttuneet, eivät minunkaan tyttäreni ole tienneet sen enempää 10-vuotiaana. Normaalisti aikuiset suojelevat lapsuutta ja pitävät kymmenvuoden ikää  viattomuuden aikana  ja kehityskautena. Aikuisten asiat ja seksuaalisuus eivät kuulu 4-5 luokkalaisille lapsille. Toisaalta jos valistusta olisi suojaisiko sen lapsiamme raiskauksilta? No ei todellakaan.

Uhrien ääni on jäänyt hiljaiseksi suorastaan vaimeaksi ja kadonnut bittiavaruuteen valon nopeudella.

Kun uhri on lapsi on uhrin ääni vanhemmat tai sosiaalitoimi. Kun uhri on aikuinen on hän itse äänenä asiassaan. Kuten asiaan liittyvässä blogissani olin aikaisemmin kuvannut on prosessi pitkä taival uhrille rikoksen tapahtumisen jälkeen. Sairaala- testit- tutkimukset- tutkinta -oikeus- terapia ym. Loputon taival pitkospuita pitkin kohti selviytymistä tai loppuelämäksi vammautumista.

Seinäjoen raiskaus on osaltani ollut kummallinen siinä mielessä, että kun asun vokki kylässä, jossa on yksi kioski, jossa TP-hakijat viihtyvät. Olen ollut siellä myös parin tekijän seurassa asiakkaana.  Ajatus ravisuttaa melkoisesti. Muistan erään heistä erityisesti. Hiukset jatkuivat partana, ja tuijotin miestä tovin ja mietein hänen kansallisuuttaan ja erityispiirteitä.  Raiskaajat ovat olleet täällä minun ja meidän lapsiemme läheisyydessä.! Hirveä ajatus, mutta vielä hirveämpi ajatus on se, että useampi heistä on kulkenut tiensä meidän vokkimme kautta maailmalle. Muistan heti ihmetelleeni vapaata matkustamista, joka heille suotiin. Milloin he tilasivat lippua Helsinkiin, milloin Ouluun ja Tampereelle.

Mietin silloin, että millainen on viranomaistilanteemme ja miksi paperittomat henkilöt vailla varmistettua identiteettiä saavat matkustella paikkakunnalta toiselle. Mielestäni TP-hakijoiden olisi syytä olla matkustelematta ympäri Suomea, koska oleskelulupa asiat olivat kesken. Merkillinen juttu oli myös, kun eräs tuttavalliseksi käynyt naimisissa oleva (Irakissa ),ja kolmen lapsen isä tuli kesällä 2016 lomalta Irakista ja esitteli uuden kännkkänsä ja kuvia Irakista.Irak ei ole turvallinen maa?

Seinäjoella tapahtunutta nuoren naisen raiskauksen paljastuttua selaisin paikkakunnat suomi24 mielipidepalstaa JA

Se oli ihan järkyttävää luettavaa. Millaisia ihmisiä me Suomalaiset olemme nykyisin? Uhrius viedään ja tehdään uhrista likaista naista, joka oli typerä ja kerjäsi raiskausta. Niitä sanavalikoimia ei voi edes täällä ilmaista miten raiskauksen uhria arvosteltiin. Minua oksettaa ihmisyytemme tila. Olen sen verran inhimillinen ja empaattinen, että pystyn kuvitella itseni uhrin osaan. Mielessäni pystyn kuvitella uhrin tilannetta ja sen kaameutta. Oksennan mielikuvani lopussa, ja toivon sydämestäni voimia uhrille, joka uskalsi tulla äänensä kanssa esiin ja kertoa oman kokemuksensa lehtien palstoilla. HYVÄ!

Mutta, sielläkin tunneälykkydestään puutteelliset ja empatia kyvyttömät olivat valmiita lynkkaamaan ja syyllistämään uhrin. Hävetkää kaikki tyynni.

Raiskauskulttuurista, josta taannoin joku puhui lehtien palstoilla, ja mainitsi ettei olisi sellaista kulttuuria, jossa erityisesti raiskattaisiin naisia. Olen erimieltä- ja kansalaisena ”syyttäjänä” kallistun todistusaineiston puoleen, jota raiskaustapaukset ovat jo osaltaan keränneet. Mielestäni etnisyys ihonvärin muodossa pitää irrottaa asia yhteydestä. Ihonväri on etninen mutta ei kulttuurinen.  Myös uskonnon voi irroittaa. Kulttuuria ei voi, ja naisia alistavassa ja hyväksikäyttävässä machokulttuurissa naisen asema on haastava. Eurooppalaisen naisen asema kulttuurisesti vapautemme ja tasa-arvomme kanssa tekee meistä näiden ”kulttuuristen miesten” silmissä meistä halpoja ja oikeutettuja uhreja. Väärin ajateltu.

Valtiovallan ja hallituksen suhtautumista seuranneena tulee mieleen, että he ajattelevat uhrien olevan syyllisiä raiskauksiinsa.

Meni monta hetkeä (liian monta) , ja monta raiskausta paljastui, ennenkuin oikeusministeri, pääministeri tai edes presidentti reagoivat millään tavoin. Heidänkin on käsitettävä, että meillä on lapsia, joilla on kansainväliset ihmisoikeudet, joihin kuluu koskemattomuus ja yhteiskunnan vastuu tarjota lapselle turvaa. Suomalaisuudessa on oikeutensa. Suomalaisella on oikeus suojaan ja turvaan. Silti TP-hakijoiden tekemät rikokset saivat hallituksen vain karsimaan keskusteluja ns vihapuheena.

TP-hakjoiden status nousi omien lastemme oikeuksien edelle oman maamme oikeusjärjestelmässä.

Nyt olemme jo tilassa, jossa raiskaustilastot natisee liitoksissaan. Kansakin on lakannut tuomitsemasta uhreja, paitsi suvakit, jotka kulkevat kylttejä kantaen, joissa lukee jotain Suomalaisten tekemistä rikoksista. Milloin yhteiskuntamme tuli tilaan, jossa murhaa voi puolustaa toisen tekemällä murhalla?Tai että raiskauksia voidaan puolustaa toisen tekemällä raiskauksella? Rikos rikoksen puolustuksena?

Yhteiskuntamme tila on hämärän rajamailla

Hallituksen tila on tie pimeydessä, ja kansan tila on kohti valoa. Me olemme lastemme ja nuortemme ääni, uhrien ääni, olemme kansakunta nimeltä Suomalaiset, olemme joukkue, jossa puolustamme kaikkia lapsiamme ja nuoriamme. Nousemme yhdessä vastustamaan tätä tilannetta, jossa uhrien ääni vaietaan. Tilannetta, jossa nuoren tytön päällä on kaksi metriä multaa raiskauksen uhrina, kun hänen pitäisi elää elämänsä parasta aikaa, kulkea askel keveänä laulaen ja rakastaen maailman kauneus ympärillään.

Kun lopetamme zombiuden omalta osaltamme ja otamme vastuuta, reagoimme sekä vastustamme pystymme muuttamaan tilannetta.

”Sen minkä teette yhdelle näistä pienimmistä, sen te teette minulle ” Sanoi Jeesus.

Vaikeneminen ja uhrin syyllistäminen on teko. Minun ääneni on avattu, ja käy kohti oikeutta uhreille.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Nyt media ja poliitikot nosti ison Esperi Care metakan jonka tarkoitus on viedä huomio pous näistä turvapaikanhakijoiden (ja saaneiden!) tekemistä rikoksista ennen vaaleja. Hyvä että vanhustenhoitoon kiinnitetään huomiota mutta tämä on nyt selkeän tarkoitushakuista.

Katriina Minna Koskela

Hei. Olen samaa mieltä kanssasi. Hoitoalalla olleena voinen todeta noiden laiminlyöntien olevan myös osa kunnallista puolta. Yksityistäminen vaan lisäsi niitä. Toisaalta viimeisessä kuntatyöpaikassani kotihoidossa meidät pisteytettiin työsuoritusten osalta, kaikki tekeminen piti tilastoida,ja siinä sitten työteho listalla kaikki hoitajat olivat suoritusprosenttinsa mukaan. Kaameaa!! Juu, kunnallinenkin tekee jo voittoa! Härskiä toimintaa, mutta onhan tämä ollut jo tiedossa vuosia, esim lastensuojelun osalta. Tähän pitäisi puuttua!

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Esperi kohu kyllä tuli sen jälkeen kun oltiin 3 viikkoa revitelty lehdissä Oulun ja muista seksuaalirikostapauksista! Älä viitti vääristellä, etteikö asia olisi saanut osakseen ihan tarpeeksi huomiota.
Vai meniko sulla tarkoituksellisesti ohi melkein kuukauden uutisointi seksuaalirikostapauksista, että voisit myöhemmin muka valittaa, ettei asiasta ole puhuttu tarpeeksi???

Katriina Minna Koskela

? Vivian Laukka, minulta ei mene mikään ohitse mikä koskee raiskauksia. JA tämä on jo toinen blogini ko. tapaukseen liittyen. Voit lukea ekan jos se selventäisi ajatuksiasi minun suhteeni ko. asiasta. Älä minulle ängstää jos media määrää Suomen puheenaiheet, ja Matti kun kuoli vei se palstatilan myös raiskauksilta. Ellet ole huomannut hydridikeskus vaikuttaa loistavasti. Toivottavasti tekevät samalla tutkimusta siitä miten Suomi ja kansa kyykkii median mukana.

Ilkka Huotari

Poliitikot ja muut, ns. "asiantuntijat" syyttävät näistä raiskauksista vain suomalaisia.

Jyrki Kasvi teki raiskauksista blogissaan suomalaisten ongelman.

Joku "käsitteellisyystutkija" selittelee asiaa omalla tavallaan:
https://twitter.com/TurunenJukka/status/1095462984...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Jyrki Kasvi teki raiskauksista blogissaan suomalaisten ongelman."

Eikö se sinusta ole? Sinustako 817 lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ja 290 törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä vuodessa ei ole ollut mikään ongelma? Aikamoista valkopesua.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Lasten hyväksikäyttö uskonnollisissa piireissä ei ollut nähtävästi ongelma, lestojen muutaman vuoden takainen satojen lasten hyväksikäyttö ei aiheuttanut uutismyrskyä, koska persut ei pitäneet meteliä asiasta?

Ihan turha on valkopestä suvaitsevaisten valikoivaa suvaitsevaisuutta, välinpitämätöntä tekopyhyyttä niistä porukoista löytyy enemmän kuin fundamentalistisista lahkoista, niin pahasti on porukka poliittisen islamin edessä rähmällään! On vain hyvä että puhutaan edes nyt, sama se kuka ja miksi nostaa kissan pöydälle, tärkeintä, että se on nyt siinä pöydällä. Eri asia on, tehdäänkö mitään, vai jatketaanko voivottelua.

Siispä on syytä puhua lasten hyväksikäytöstä nyt kun aihe on noussut valokeilaan, puhua myös eri ilmenismuodoista, ettei käy kuten maahanmuuttokeskustelussa, kaikki yhdenmukaistetaan, pedofilia samaan syyssyyn neitsyt-kulttuurin kanssa ja niin edelleen.

Katriina Minna Koskela

Jaa, en ole pesemässä yhtään seksuaalirikosta puhtaaksi. Ja olen myös sitämieltä että rikoksenteikijä ei voi putsata toista. Eli rikoksella ei voi puolustaa toista rikoksentekijää. Turvaa hakevan toisten turvan rikkominen on erityisen törkeä rikos jo sinällänsä. Siihen sitten raiskaus niin avot.
Suomalaisten raiskaukset ovat asia jota en halua yhdistää TP-hakijoiden raiskauksiin. Miksi yhdistäisin? En halua puolustaa yhtäkään rikollista enkä erityisesti itselleen humanitäärisellä statuksella turvaa hakevan joka rikkoo oman kansamme turvaa terrorismillä tai raiskauksella!Järkyttää oli kokea kesämarkkinoilla kuinka tytär 11 wee juoksi luokseni pakoon Marokkolaista miestä joka saalisti tyttöäni. Panin kyllä jätkän ruotuun ja nyt nöyristelee kun näkee minut kylillä. niinku ne kaikki, tervehtivät, mutta myös tietävät että ole Suomalainen joka ei suhtaudu heihin kuin kummituksiin, Mamut ovat olleet täällä " kummituksiksi " kutsuttaja. Koska pohjalaiset haluaa ajatella ettei heitä ole, eivät he ole näkevinään näitä ihmisiä. Itse olen käynyt monta mielenkiitoista keskustelua. Ja minua tervehtii ja itse tervehdin ja myös tietävät että sanon jos on sanomista. Erään kerran menin jopa nyrkin väliin R-kioskilla kun Suomimies humalainen meinasi lyödä nuorta somalimiestä, Syy en pidä väkivallasta ketään kohtaan- ja turhaa väkivaltaa sama kuka on pitää estää.

Ilkka Huotari

"Eikö se sinusta ole? "

Kasvi vaihtoi puheenaihetta, kun ei kyennyt käsittelemään ulkomaalaisten seksuaalirikoksia.

Sinä jatkat sitä samaa.

Yritätte lakaista koko ongelman argumentin "kyllähän suomalaisetkin" alle.

Erittäin vastuutonta.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #30

"Kasvi vaihtoi puheenaihetta, kun ei kyennyt käsittelemään ulkomaalaisten seksuaalirikoksia."

Kukaan ei standardiesi mukaan voi käsitellä sitten enää muita kuin ulkomaalaisten seksuaalirikoksia tai muuten puolustaa niitä. Mahdoton tehtävä.

"Yritätte lakaista koko ongelman argumentin "kyllähän suomalaisetkin" alle."

Ulkomaalaisten suuri osuus on selkeä ongelma, ei sitä kiistetä. Se ei kuitenkaan poista laajempaa hyväksikäytön ongelmaa. Vastuutonta on välittää vain pienestä osasta satoja rikoksia.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #31

"Kukaan ei standardiesi mukaan voi käsitellä sitten enää muita kuin ulkomaalaisten seksuaalirikoksia tai muuten puolustaa niitä. Mahdoton tehtävä."

Ei kannata ainakaan liittää niitä yhteen suomalaisten rikosten kanssa, koska ilmiö on erilainen (laajuus ja toimintavat) sekä johtuu eri syistä ja eri politiikasta (maahanmuuttopolitiikasta).

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #32

Useimmissa tapauksissa toimintatapa ei ole erilainen. Vanhemmat miehet houkuttelevat nuoria tyttöjä alkoholilla ja tupakalla, käyttävät sitten hyväkseen.

Miten itse hyväksikäyttö johtuu maahanmuuttopolitiikasta? Samoin voisi sanoa, että se johtuu joissain tapauksissa koulutuspolitiikasta tai talouspolitiikasta.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #34

Ilmiö on erilainen laajuudessaan sekä toimintatavoissa: röyhkeydessä/hyökkäävyydessä, jolta nuoret eivät kykene niin helposti puolustautumaan.

Ja tämä on suoraan maahanmuuttopolitiikan syytä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #35

Millä tavoin muut kuin kantasuomalaiset ovat röyhkeämpia ja hyökkäävämpiä kun he käyttävät hyväksi nuoria? Miten tämä on mielestäsi ilmennyt? En itse tunne tapauksia niin hyvin.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #40

Yleisyys jo kertoo siitä, mutta kannattaa lukea noita uutisia, niistä kyllä selviää.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #46

Se siis, että seksuaalinen hyväksikäyttö on suhteutetusti yleisempää tiettyjen maahanmuuttajaryhmien kohdalla tarkoittaa, että he kaikki tekevät tekonsa röyhkeämmin ja hyökkäävämmin kuin kantasuomalaiset?

Ja jos tässä nyt valkopesua etsitään niin ehdotus, että kun kantasuomalainen käyttää lasta seksuaalisesti hyväksi on hän kohteliaampi ja rauhallisempi kuin maahanmuuttaja, on aika lähellä sitä.

Asun Oulussa ja olen lukenut tapauksista paljon. En ole lukenut mistään, että tekijät olisivat röyhkeämpiä tai hyökkäävämpiä kuin lasten- ja nuortenraiskaajat yleensä ovat.

Katriina Minna Koskela

Rikoksella selitetään ja silotetaaan rikoksia. Suomalaiset rikoksentekijät eivät liity mitenkään Irakialaisiin tai muihin TP-hakijoihin. Heidän rikoksiaan ei voi puolustella Suomalaisilla tilastoilla todellakaan. TP-hakijan rikos on törkeä, koska käyttää huminitääristä asemaansa väärin ja hakee itselleen turvaa ja kuitenkin rikkoo Suomalaisen yhteiskunnan turvaa ja kansan turvaa- ehdottomasti maasta ulos heti.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Heidän rikoksiaan ei voi puolustella Suomalaisilla tilastoilla todellakaan."

Kasvi ei ainakaan näin tehnyt. Enkä itse ole nähnyt kenenkään puolustelevan rikoksia tilastoilla. Tilastoilla lähinnä korostetaan kuinka vakava ja jatkuva ongelma alaikäisten hyväksikäyttö on.

"TP-hakijan rikos on törkeä, koska käyttää huminitääristä asemaansa väärin ja hakee itselleen turvaa ja kuitenkin rikkoo Suomalaisen yhteiskunnan turvaa ja kansan turvaa- ehdottomasti maasta ulos heti."

Sinä haluat blogissasi nimenomaan tuoda uhrin äänet esiin. Onko uhrin kannalta turvapaikanhakijan rikos törkeämpi kuin muiden?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #17

"Kasvi ei ainakaan näin tehnyt. Enkä itse ole nähnyt kenenkään puolustelevan rikoksia tilastoilla. Tilastoilla lähinnä korostetaan kuinka vakava ja jatkuva ongelma alaikäisten hyväksikäyttö on."

Nojaa, jos törkeydestä puhutaan, niin Kasvi aika tietoisesti sotkee tuota ulottuvuutta ja käsittelee "perusmuotoisia" ja törkeitä tekoja, ja jopa raiskauksia yhtenä iloisena sekamelskana. Vetääpä jopa yhtäsuuruusmerkit hyväksikäytön ja raiskauksen välillä, vaikka hyvin tietää että perusmuotoisen hyväksikäytön alle mahtuu hyvin eri tasoisia tekoja.

Jos siis vertailee tuota törkeyttä julkisuutta saaneiden yksittäistapausten kautta niin kyllä, se että lapsi (tai aikuinen) huumataan ja sitten pannaan porukalla väkisin, on tukevasti törkeämpää kuin se, että äiti strippaa lasten nähden (mahtuu myös hyväksikäyttö-termin alle). Vaikka näiden kahden sotkeminen keskenään olisikin mutku suomalaisetkin -argumentin näkökulmasta mukavaa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #22

Mutta miten törkeitä rikoksia on puolusteltu tilastolla?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #25

No jos nyt hiuksia lähdetään halkomaan, niin oikeampi sana lienee "vähätellä", joka taas tulee siitä että yrittää rinnastaa törkeämpiä tekoja vähemmän törkeisiin.

Tai jos kerran se on ok, niin jätetään sitten maahanmuuttaja -muuttuja sivuun ja todetaan yleisesti, että samalla kikkailulla on turha pitää meteliä seksuaalirikoksista, kun nehän ovat vain 4 promillea kaikista rikoksista. Ajatella, Suomessa tehdään vuodessa lähes 800 000 rikosta, ja muutamasta tuhannesta kohkataan. Tai sitten pyörävarkaudet ja liikenteen vaarantamiset ovat vain hiukan eri kategoriassa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #29

Jos siis puhuu laajan hyväksikäytön ongelmista niin vähättelee automaattisesti vakavampia rikoksia? Eihän silloin kukaan voi puhua kuin kaikkein vakavimmista rikoksista.

Tunnistat itsekin selkeästi ongelman mutta osaat ymmärtää sen vain yhteen suuntaan. Kukaan ei voi nyt puuttua sosiaalisessa mediassa tapahtuvaan jahtaamiseen, ellei hän syytä siitä ainoastaan tiettyjä tekijöitä, koska muuten hänen katsotaan vähättelevän tuon ryhmän rikoksia. Keskustelun ehdot määrää nyt pieni osa tekijöistä.

Katriina Minna Koskela

Ilmassa on pahuutta,ja silkkaa välinpitämättömyyttä.
Raiskatut ja hyväksikäytetyt, uhrit jäävät ilman oikeutta uhriuteen. Muistan aikoinaan muuten kun omat pojat olivat pieniä varoittelimme( mieheni kanssajoka oli muuten upseeri Suomen puolustusvoimissa, )heitä namusetistä, koska alueellamme oli liikkunut pakettiauto josta mies houkutteli lapsia kyytiin. Minulla on mielessäni Jammusetä- ja olen aina pelännyt namusetiä. Mun poika kutsui heitä nammosetiksi, kun oli vielä pikkuinen. Maailman vaarat on kerrottava lapsille pienestä pitäen. Hiukan naurattaa eräs saunakerta kun pojat tuli saunasta isänsä seurasta ja toinen kysyi mikä on se sellainen tauti jossa pippeli tippuu. ISÄ oli pojille puhunut että jos menee tytön kanssa nukkumaan voi tulla tauti jossa pippeli putoaa. Senajan sukupuolivalistusta. Nyt ovat pojat jo aikuisia ja minä vanheneva nainen. :) Mies on kuollut 2010.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Suomessa uhrit ovat heikoilla, täällä ymmärretään ja autetaan rikoksentekijöitä, mutta uhrit jätetään usein yksin. Ja tosiaan kun kyse raiskausrikoksesta, uhria saatetaan jopa syyllistää. Eikö kyse silloin samaisesta asiasta kuin Lähi-idässä, jossa uhri saatetaan tappaa esim. kivittämällä. Onneksi Suomessa syyllistetään vain sanallisesti, eikä raiskausuhria sentään hakata hengiltä.

On hyvä että täällä yritetään tehdä rikollisista yhteiskuntakelpoisia erilaisin toimin. Joskus nämä rikokset tosin ovat niin pahoja ja rikoksentekijä niin vaarallinen, että hänet ei koskaan pitäisi päästää vapauteen. Yhteiskuntamme ottaa liian suuria riskejä päästäessään nämä vaaralliset tyypit vankilasta. Ei välitetä tulevista uhreista.

TP-hakijat tulivat ilman papereita ja saivat liikkua vapaasti missä tahtoivat ja heidät vietiin jopa päiväkoteihin ja kouluihin. Nämä nuoret miehet tulivat sota-alueilta ja tiedettiin että joukossaa saattoi olla terroristeja ja muita rikollisia tyyppejä - Viranomaisemme olivat taas valmiit riskinottoon. Ja riskit ovat toteutuneet.

Mielestäni päättäjien olisi kuulunut varoittaa ihmisiä etukäteen, jolloin uhriluvut jääneet pienemmiksi. Viranomaiset hoitivat tehtävänsä huonosti.

Nuorille tytöille pitää kertoa ryhmäraiskauksista ja mitä se voi käytännössä tarkoittaa yms. Nuorten kannattaa olla varovaisempia, heti ei uusiin tuttavuuksiin kannata sataprosenttisesti luottaa. Minuakin on varoitettu vaikka mistä, ja varsinkin aikuisena minusta tuli ehkäpä liiankin varovainen - toisaalta varovaisuus on myös jonkinlaista viisautta ja varovainen säästyy monelta murheelta.

Katriina Minna Koskela

Moikka. Niin esität mielenkiitoisen pointin. Nyt kysymme siis OLIKO YHTEISKUNTAMME JA SPR VASTUUSSA RAISKAUKSISTA! Koska Irakilaisten eikä muslimimaiden mieskultuuriin kuulu vierailut päiväkodeissa, ymmärsivätkö he, vierailut siten että heillä on oikeus lähestyä Suomalaisia nuoria tyttöjä ja lapsia. Vietiinkö lapset ikäänkuin riistaksi? Sen kulttuuritausta mies ei ymmärrä itsekään mitä tekee päiväkodeissa! Irakissa nainen hoitaa lapset ja lapsiin liittyvät asiat 100 % eikä miehellä ole osaa koko hommassa, ja yhtäkkiä nämä miehet kiikutetaan kouluihin ja päiväkoteihin koska suvakit haluavat sopeuttaa lapsiemme ajatusmaailman TP_hakijoihin. Tämän sairaampaa asiaa en ole Suomessa kuullut! Tyypit, jotka ovat vierailujen takana olisi ehdottomasti saatava vastuuseen. Olisivat edes jutelleet tp-hakijoiden kanssa kulttuurista, ja miten esim miehen asema Irakissa on perheessä.!

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Tuota samaa minäkin olen ihmetellyt, että miksi hemmetissä muslimiäijiä viedään päiväkoteihin katselemaan pikkulapsia. Ja ketkä ovat tuon älyttömän idean takana?

Näillä henkilöillä ei varmasti ole mitään tajua muslimeista.

Katriina Minna Koskela

Nita! Tein kansalaisaloitteen ryhmäraiskauksista,se ei kerännyt edes viittäkymmentä ääntä, vain 44. Siinä esitettiin että lakiin kirjattaisiin tämä rikoksen muoto ja erityisesti siihen kovemmat rangaistukset. Jotkut jopa naureskelivat sille aloitteelle. Kuvastaa asenteita näihin raiskauksiin. Suomalaiset syyllistävät omia nuoriaan ja lapsiaan! Järkyttävää. Ajattelin jopa, että kuka haluaa tehdä työtä tälläisen kansan eteen,ja sitten mietin että kuvastaako nykyinen hallitus sittenkin koko Suomen kansan moraalista tilaa! Taitaa kuvastaa! Valitettavasti ja sama jatkuu vaalien jälkeenkin.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Nämä raiskausten uhrien syyllistäjät eivät voi olla kovin tervepäistä sakkia, mutta kaikkea se "suvaitsevaisuus" teettää. Olen nähnyt kommentteja joissa juuri naiset ovat syyllistäneet näitä uhreja, veikkaan vahvasti että he ovat viherpunaisia feministinaisia jotka näkevät nämä mustatukkaiset nuoret muslimimiehet aivan ihanana ja eksoottisena asiana. Ihan sama mitä he tekevät, syy on suomalaisten heidän mielestään.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Eipä ole kiinnostanut uutisosastoa kuulla miltä heistä, jotka sen ovat kokeneet on tuntunut tai tuntuu.
90-luvulla koin seksuaalista hyväksikäyttöä, mutta vaikka voisin ihan hyvin kertoa oman kokemukseni ja sen "seuraukset" lehdistölle, niin pitää varmaan vain kirjoittaa asiasta blogi, kun ei mediaa nyt kiinnosta.

Katriina Minna Koskela

Moi. Olen sitä mieltä että sinun pitäisi kirjoittaa asia ulos kaikkine tunteineen jos olet ollut uhrina. Ehdottomasti. Kiireen ja sometuksen keskellä inhimillinen lähimmäisyys katoaa. Kohdistamme kaiken tarmomme kännykkään ja tietokoneeseen. Some on ääni maailmaan! Mukavaa ystävänpäivää!

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Tässä on se ongelma, että jos nyt tuo esille raiskauksen uhriksi joutuneiden tarinat, jotka eivät olekaan maahanmuuttajan tai turvapaikanhakijan tekemiä, niin se käännetään niin, että puolustelee toisten raiskauksia. Keskustelua on vaikea käydä kun sen ehdot sanellaan vain muutaman tapauksen kautta.

Ja sitten kun keskustelu eittämättä hiljenee niin ketään ei kiinnosta ne tuhannet vuosittaiset tapaukset kun niiden esillä pitämisestä ei saa poliittisia pisteitä.

Katriina Minna Koskela Vastaus kommenttiin #21

Jussi Kangasluoma, ei kun päinvastoin- kun tuodaan TP-hakijoiden tekemät raiskaukset esille- tulee suvakit esille ja laittaa raiskaahan Suomalaisetkin.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #23

Sitähän minä sanoinkin. Nyt ei saa puhua sadoista vuosittaisista hyväksikäytöistä, koska heti syytetään TP-hakijoiden, eli muutaman tekijän, tekojen vähättelystä. Todistit pointtini täydellisesti. Kasvi oli blogissaan huolissaan raiskauksista ja sekin käännettiin heti, että hän syyttää suomalaisia TP-hakijoiden sijaan. Keskustelua on mahdotonta käydä näin.

Katriina Minna Koskela Vastaus kommenttiin #24

Keskustelua ei tarvitsi käydä ellemme olisi ottaneet näitä entisiä sotilaita tänään, Puhuin tänään Syyrialaisen kenraalin kanssa. General, onko se sitten majuri :) Okoo kutenkin kysyin päiväkotivierailuista. Hän ei ymmärtänyt mitään! Noh ei tietenkään koska siinä kulttuurissa ei toimita niin. HALOOO...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #37

"Keskustelua ei tarvitsi käydä ellemme olisi ottaneet näitä entisiä sotilaita tänään,"

Olet siis oikeasti sitä mieltä, että keskustelua lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä ei tarvitse käydä jos siihen syyllistyvät vain kantasuomalaiset? Huhhuh, aika äärimmäinen kanta.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #24

"Nyt ei saa puhua sadoista vuosittaisista hyväksikäytöistä, koska heti syytetään TP-hakijoiden, eli muutaman tekijän, tekojen vähättelystä."

Miksi ihmeessä pitää rinnastaa tai peräti niputtaa yhteen aivan uusi, viimeisen parin vuosikymmenen aikana Suomeen rantautunuti seksuaalikulttuuri ja sen lieveilmiöt, omaan seksuaalikulttuuriimme, jonka mukaisesti on sovitettu lieveilmiöiden kitkemiskeinot ja rangaistuskäytäntö, jotka eivät vastaa vieraskullttuurin käsityksiä ja rangaistuskäytänteitä laisinkaan. Itse asiassa käsitykset ovat vastakkaiset, siinä missä raiskaaja on meillä syyllinen, Lähi-idän seksuaalikultturissa uhri syyllistetään.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #39

Onko siis nuorten tyttöjen mukaan houkuttelu alkoholilla ja tupakalla, jonka jälkeen heitä hyväksikäytetään, uusi ilmiö Suomessa?

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #42

Ei alaikäisten houkuttelu netissä ole suinkaan uusi ilmiö, se on tuottanut jo kymmenittäin dokumentteja pelkästään USA.ssa siitä lähtien kun netti yleistyi.

Nyt puhutaankin uskonnollisen ekstremismin motivoimista joukkoraiskauksista, siitä alakulttuurista, jota esiintyy juuri muslimimiesten keskuudessa ja kohdistuu länsimaalaistuneisiin muslimityttöihin tai "siveettömiin" länsityttöihin niissä EU:n maissa, joihin islamilainen maahanmuutto on kohdistunut viimeiset vuosikymmenet.

Esimerkiksi Ranskassa tätä alakulttuuria kutsutaan gang bangiksi. Ranskassa Samira Bellili perusti liikkeen, Ei huoria, ei alistettuja, joka nousi vastustamaan "kellarihuoran" asemaan joutuneita muslimityttöjä vanhempiensa syyllistämistä ja uskonnollis-ekstremistista seksuaalista väkivaltaa vastaan:

"Algerialaissyntyiset vanhemmat erosivat Samiran ollessa vain vuoden ikäinen. Yksinhuoltajaäiti ei pystynyt valvomaan perinteisiä islamilais-arvoja vastaan kapinoivaa murrosikäistä tytärtään. Samira kohtasi 13-vuotiaana "suuren rakkauden". Ainakin hän luuli niin.

Poikaystävä oli 19-vuotias. Rakastunut tyttö suostui menemään poikaystävänsä kanssa haisevaan kellariin. Mutta helvetti alkoi, kun poikaystävä lähti ja avasi kellarin oven kaikille kavereilleen, jotka odottivat vuoroaan.
"Vain kymmenen minuuttia aikaisemmin nauroimme yhdessä", Samira kertoo. Pari päivää tämän jälkeen ensimmäiseen joukkoraiskaukseen osallistunut paikallinen "pomo" yllätti tytön paikallisjunassa.

"Jos puhut asiasta kenellekään, poltan koko perheesi", hän uhkasi.
Kuukautta myöhemmin Samira törmäsi taas junassa erääseen joukkoraiskaukseen osallistuneeseen tyyppiin, väkivaltaisimpaan heistä. Tämä raahasi Samiran hiuksista kiskoen ulos junasta, muiden matkustajien katsoessa toisaalle, ja hänet joukkoraiskattiin uudelleen.

"Minut oli raiskattu kolmen tutun henkilön toimesta, mutta en voinut sanoa mitään, sillä kulttuurissamme perheesi menettää kunniansa jos sinulta viedään neitsyys", kertoo Samira. "Joten pysyin vaiti ja raiskaukset jatkuivat..."

Tyttö piti kaiken sisällään vuosikausia. Hänestä tuli omien sanojensa mukaan "kellarihuora". Korttelin pojat, siirtolaisperheistä lähtöisin kuten uhrinsakin, ottivat tavakseen raahata keskenkasvuisen tytön toinen toistaan haisevimpiin kellareihin tai autotalleihin. Joskus he tarjosivat "palkkioksi" lounaan tai kolikon.

Samiran vaikeneminen päättyi, kun hänen kaksi ystävätärtään kertoivat tämän saman nuorukaisen raiskanneen myös heidät. Huolimatta siitä, että tyttöjä oli uhkailtu mm. pikkusisarien vahingoittamisella, Samira käynnisti oikeusprosessin, jonka päätteeksi kyseinen nuorimies sai kahdeksan vuoden tuomion.

Kun Samiran perheelle selvisi, että tytär oli raiskattu, perhe tuomitsi ja hylkäsi hänet, ajoi kodista kadulle, ja naapurit käänsivät selkänsä. "Ihmiset lähiön ulkopuolella eivät tiedä mitä täällä tehdään", kirjoitti Samira, "ja kaikki täällä tietävät mutta he eivät sano mitään". http://kalergisuunnitelma.blogspot.com/2009_11_22_...

Juuri tällaisten alakultttuurien syntymisen ehkäisy on tärkeää, pitää kuunnella uhreja ja ottaa tosissaan, eikä hiljentää. Samiran ja kohtalontovereittensa helvetti ei paljoa eroa Englannin vastaavista tapauksista, muuten kuin siltä osin, että tytöt olivat englantilaisia teinejä, muuten sama kaava.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #44

"Nyt puhutaankin uskonnollisen ekstremismin motivoimista joukkoraiskauksista, siitä alakulttuurista, jota esiintyy juuri muslimimiesten keskuudessa ja kohdistuu länsimaalaistuneisiin muslimityttöihin tai "siveettömiin" länsityttöihin niissä EU:n maissa, joihin islamilainen maahanmuutto on kohdistunut viimeiset vuosikymmenet."

Oulunkin tapausten motivaationa oli siis uskonnollinen ekstremismi? Luulin, että nyt puhutaan niistä tapauksista.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #45

Samankaltaisesta ilmiöstä on kysymys. Poliisi sanoo, että Oulun tapaukset ovat vasta jäävuoren huippu, toivottavasti tuo ilmiö ei ole vielä muodostunut ala-akulttuuriksi nuorisojengeissä. Ei ole mitään takeita, etteikö ilmiö voisi levitä myös myös laajemmin.

"Oulun poliisi varoittaa tiedotteessaan paikallisia perheitä tyttölapsiin kohdistuvasta nettihoukuttelusta, joka on johtanut vakaviin seksuaalirikoksiin. Tiedote seuraa Oulun epäiltyä raiskausten sarjaa, jossa ulkomaalaisten miesten joukkoa epäillään yhteen nuoreen tyttöön kohdistuvista toistuvista seksuaalirikoksista."
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/266325-oulun-poli...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #47

Millä tavoin Oulun tapauksissa ilmeni uskonnollinen ekstremismi?

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #48

Fundamentalistinen, eksirimistinen, ääripatriarkaalinen, paternalistinen, olkoon vaikka uskonnollinen nationalismi tai rasismi ilmenee uhrin valintana ja kohteluna.

Mainitusta Oulun tapauksesta emme voi kysyä mitään, koska uhri teki itsemurhan. Muut vyyhdin osaset ja kokonaisuus ovat kesken. Kuitenkin ensimmäinen valtiovallan huomioima tapaus, huom. kansalaisaktiivin julkistama, ja kaksi vuosikymmentä jatkunut nuorten miesten maahanmuutto islamilaisista teokratioista antavat aiheen epäillä, että Suomessa toistuvat samat ilmiöt kuin jokaikisessä EU-maassa, joka on noudattanut samaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Tarkempaa tietoa voit etsiä netistä, itse jouduin kyseisen joukkoraiskausilmiön kanssa tekemisiin jo 70-luvun alussa Suomessa, marokkkolaisen jengin tekemänä. Muualla Euroopassa ilmiö on tunnistettu, mutta uskontosensitiivisen poliittisen korrektiuden takia ja poliittisen islamin pelossa asioista ei poliittisella tasolla puhuta.

Monet ihmiset eivät vain tunne tai ole joutuneet tämän rauhanuskonnon seksuaalimoraalin kanssa tekemisiin, paitsi ne, jotka ovat Suomessa joutuneet/syntyneet kristillisten lahkojen uskonnollisen ekstremismin uhreiksi ja seksuaalisen väkivallan kohteiksi.

En aio jatkaa keskustelua kanssasi sen enempää uskonnollisesta ekstremismistä kuin seksuaalisesta väkivallasta, menee jankuttamiseksi. Jos sanavalintani ovat provosoineet sinua minun pilkkuja viilaamaan, niin älä unohda multikulttipakkoa ja suvaitse tätä kosmopolitiista uuskieltä, olenhan mamu, joka tulee Turkin ja Krimin seutujen kulttuurista ja tuohtuu tulisesti:) Tää ei ollut siulle uhkaus!

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #50

"Fundamentalistinen, eksirimistinen, ääripatriarkaalinen, paternalistinen, olkoon vaikka uskonnollinen nationalismi tai rasismi ilmenee uhrin valintana ja kohteluna."

Jos siis vanhempi mies käyttää hyväkseen nuorta tyttöä niin se ilmentää aina rikoksen tekijän uskonnollista nationalismia ja ääripatriarkaalisuutta? En nyt hoksaa miten Oulun rikokset ovat nimenomaan uskonnollista ekstremismiä. Ne ovat törkeitä tekoja ja varmasti kulttuurilla on vaikutuksensa törkeyden ymmärtämisen puutteessa mutta en ole törmännyt tietoihin, jotka viittaisivat uhrin valinnan ja kohtelun uskonnolliseen motiiviin. Miten sinä olet siihen päätynyt Oulun tapauksissa?

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Ei ole ihme, että eurooppalaisten ÄO on laskenut 20% viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana, kun opettajakaan EI TAHDO osata lukea mitä lehdessä sanotaan. Vartavasten sinua varten lainasin kommenttiin 47 valtamediaa:

"Tiedote seuraa Oulun epäiltyä raiskausten sarjaa, jossa ulkomaalaisten miesten JOUKKOA epäillään YHTEEN nuoreen tyttöön kohdistuvista TOISTUVISTA seksuaalirikoksista."
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/266325-oulun-poli...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Nyt kun vielä selität tyhmälle opettajalle, että miten tuosta ilmenee uhrin valinnan ja kohtelun uskonnollinen motiivi?

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

No, jos et hoksaa sanoja, käytetään kuvaa. Islamilainen propaganda motivoi islamilaistaustaisisia raiskaajajengejä, jos se ei ole mielestäsi uskonnollista ekstremismiä, niin ei voi mitään. Ollaan eri mieltä.

https://twitter.com/yasaanter/status/1082252749566...

"Monien asiantuntijoiden mukaan maahanmuuttajien suorittamat joukkoraiskaukset ja grooming ovat uskonnollisen ekstremismin ruokkimia. Ekstremismi on poliittisten mielipiteiden tai asenteiden äärimmäistä jyrkkyyttä, ääriajattelua. Väkivaltainen ekstremismi on ekstremismiä, jossa väkivaltaa käytetään, sillä uhataan, siihen kannustetaan tai se oikeutetaan aatemaailmalla perustellen.

Islamistimaahanmuuttajien suomalaisiin teineihin kohdistamia joukkoraiskauksia voisi pitää etnisuskonnollisesti motivoituina ja tutkia rasistisina viharikoksina." https://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/grooming-...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset