Minna(minsku)Koskela "Silmät ovat sokeat, sydämellä näkee paremmin" Antoine de Saint-Exupéry

Suomiko oikeusvaltio? Lasten ihmisoikeudet raiskauksissa

Suomiko oikeusvaltio? Lapsen raiskauksesta naurettava tuomio.

(sallikaa minun nauraa)

 

Riku lehdessä eli rikosuhripäivystyksen lehdessä on viime aikona ollut paljon tietoa raiskauksista.

Halusin kirjoittaa raiskauksista, ja en halunnut. Koska tiedostan median vaikutuksen uhrien elämään. Raiskauksien uhrit eivät halua, että heidän tapauksensa pyöriävät 24/7 silmien edessä siten, että käytännössä ei voi lukea lehtiä eikä käyttää somea. Raiskauksen aikana koetut asiat, rikosilmoituksen teko, ja siihen liittyvät tutkimukset ovat myös erittäin haastavia. Tavallinen ihminen ei tule ajatelleeksi sitä, kuinka monta ihmistä uhrin pitää kohdata koko prosessin alusta loppuun saakka, kunnes voi aloittaa taas oman elämänsä normaali olosuhteissa. Normaalilla tarkoitan, että prosessi on ohitse, vaikka terapia ja trauman käsittely jatkuisi vielä vuosia. Raiskattu joutuu melkoisen pitkäkestoiseen tilanteeseen. Raiskauksesta tuomiolle prosessi voi viedä jopa kaksi vuotta. Itsellä on erityisesti mielessä 10-vuotias tyttö, jolle oli tehty seksuaalista väkivaltaa erittäin väkivaltaisesti,(anaaliraiskaus on mielestäni julmaa väkivaltaa) siten, että raiskaaja oli raiskannut tytön omalla kotipihalla puistossa, ja käyttänyt laajaa ( anaali ja emätinhdyntä) raiskausmuotoa.

Mitä lapsi joutuu kokemaan rikosilmoituksen jälkeen? Rikosilmoitus tehdään perheen kanssa, ja sosiaaliviranomaisen mukana olleessa, koska kyseessä on reilusti alaikäinen lapsi. Senjälkeen lapsi viedään sairaalaan, jossa hän joutuu alistumaan tutkimukseen, joihin hänen ikäisensä lapsen ei pitäisi joutua. Sisätutkimukset ja näytteiden otot, sukupuolitautitestit,ja ehkäpä raskaustestikin ym. Siinä on vielä lisäksi erityistä jännitysmomenttia tytölle ja hänen perheelleen. Tästä pitäisi erikseen vielä lisätä raiskauksen tuomioon pituutta. Kyseinen taakka lapselle! Lapsen psyyke ei pysty käsittelemään näitä edellä mainitsemiani asioita, hänen seksuaalinen kehityksensä ja ajattelunsa eivät ole vielä valmiita käsittämään seksuaalisuutta, ja sukupuolisuutta siinä tilanteessa johon raiskaaja hänet asetti. Siksi tämän lapsen prosessi tulee olemaan pitkällinen. Kun lapsi kasvaa ja kehittyy kohti naiseutta alkaa hän käsittämään ja käsittelemään uudelleen tapahtunutta. Raiskaajan hetki- toi tytölle vuosikausien psyykkisen prosessin, ja sen seuraamukset.

Raiskaaja on jossain vaiheessa päässyt luomaan yhteyden lapsen kanssa. Ehkäpä samaantyyliin kuin itse olen nähnyt meidän vokkikylässämme. Olen saanut varmaa tietoa, että joillekkin lapsille on annettu karkkirahaa, ja luotu puheyhteys. Nämä lapset olivat 11- vuotiaita. Oman kylämme etu on ollut se, että varoitukset ovat kaikuneet kaikkinaisen kommunikoinnin näiden henkilöiden kanssa olevan kiellettyä. Toki viinaa ja tupakkaa ovat nuoret saaneet joitakin itselleen hakemaan. Jos 23- vuotias Juusuf loi lapseen yhteyden ja vaihtoi puhelinnumeron. Voimme kysyä miksi, ja millä motiivein? Eihän se ole millään tavoin normaalia, että aikuinen mies haluaa luoda kontaktia pikkutyttöön! Juusuf, eteni suunnitelmassaan, ja kiinni jäätyään vielä puolusteli itseään. Mietin onko Juusuf käsittänyt kuitenkaan mitä teki, ja sen seuraamuksia lapselle? Tuskin, Juusuf on pedofiili, ja myös eriarvoista lähtöisin, hänen oikeustajunsa on puutteellinen ja hänellä tuskin oli empatiaa uhriaan kohtaan . Onko Juusuf nyt varmasti poliisin pedofiilirikosrekisterissä, ja seurataanko häntä ja hänen tulevia asuinalueitaan? Ovatko lapsemme turvassa häneltä tulevaisuudessa? Tuskin valtio palauttaa Juusufia, koska Suomihan on asettanut turvapaikanhakijoiden ihmisoikeuden lasten ihmisoikeuksien ja koskemattomuuden edelle.

Voiko Suomen valtio todella toimia näin?Voi, koska on kansalaisten suuttumuksesta huolimatta jo tehnyt niin. Olen lukenut lasten oikeuksista-siihen kuuluu koskemattomuus. Jos seksuaalinen kosketus eli raiskaus tapahtuu, on lapsen oikeuksia rikottu. Lapsen oikeudet ovat myös kansainvälisiä.Huomio Petteri Orpo. Kansainvälisiä- kun muistelet ihmisoikeuksia näitten rikosten tehneiden tapauksissa-ja sanot, että kansainväliset säännöt sitovat meitä. Eivätkö ne sido lasten oikeuksissa?

Kun tyttö on käynyt edustajansa välityksellä tapahtuneet lävitse, ja kertonut tapahtuneen on se käsitelty sitten käräjillä. Lapsen kuvaus tapahtuneesta on pienen lapsen kertomus. Mikä painoarvo oli lapsen kertomuksella? Teko kertoo kuitenkin kaiken. Lapsen ei edes tarvitsi sanoa mitään. Teko on brutaali hyökkäys viattomuuden kimppuun. Se oli sekä fyysinen että psyykkinen raiskaus. Teko on riisto lapsuudesta aikuisten maailmaan, missä on seksuaalisia asioita. Lapsen lapsuuden viattomuuden riistämisestä olisi pitänyt tuplata tuomio. Siltikin tämä Juusuf kiisti rikoksen. Me oikeudentajuiset ihmiset kauhistumme ja tajuamme katsovamme petoa. Oikeus ja rikos; oikeudessa kuka lasta puolustikaan epäonnistui pahasti. Mihin jäi väkivallan kuvaaminen pakotetusta anaaliraiskauksesta? Puolustus teki rikoksen ihmisyyttä kohtaan- ja veti lapsen puolustuskyvttömyyden syyksi sille, että Juusuf saisi vähäisemmän tuomion. Korkeimman oikeuden häpeällinen päätös- lapsi ei vastustellut, joten Juusuf saa melkein mennä. Juusuf ei ole niin paha mies, hän ei käyttänyt väkivaltaa- hän vain raiskasi lapsen. Vei tämän lapsuuden ja lamaannutti hänet henkisesti raiskauksen aikana. Mitä tapahtuu korkeimmassa oikeudessa? Onko nyt syytä Jenkki tyyliin käyttää asiantuntijoita uhrin asemaa kuvaamassa raiskattuna lapsena, miten hänen psyykkeensä voi, miten hänen kehityksensä tulee jatkumaan tulevaisuudessa?Millainen vamma,trauma lapselle jää, miten se vaikuttaa hänen elämäänsä ja tulevaisuuteensa? Miten lapsen elämä naisena-ihmisuhteet miehiin? Jos lapsi masentuu, eikä pysty käsittelemään asiaa, eikä pysty normaaliin elämään kuka kantaa vastuuta? Asiantuntija lausnnot vahvistamaan tuomion oikeaksi,eli mahdollisemman kova rangaistus kaikki haitat huomioiden.

Riku lehdessä oli maininta rikoslain 20 luvun 1§2 momentin mukaan pelkotilan tai muun avuttoman tilan takia jos ei pysty puolustamaan itseään teko voi olla raiskaus, vaikka tekijä ei käyttäisi väkivaltaa- tässäpä ristiriita-eikö raiskaus ole väkivaltaa? Mielestäni tämä häpeällinen tuomio, jossa lapsen pelkotilaa ei huomioitu siinä, että hän ei kyennyt vastustamaan raiskausta käytettiin raiskaajan eduksi. HÄPEÄLLISTÄ.

Olen joutunut pettymään Suomen oikeuslaitokseen. Se suorastaan huutaa uudistusta. Kysyn vielä- miksi uhri ei saanut enemmän oikeutta? Olisin tuplannut tuomion tai jopa triplannut. Ja silti sisimpäni huutaa sekään ei riitä! Nyt olemme saaneet laajoja raiskausrinkejä tietoon, ja lastemme asema yhteiskunnassa on kummallisessa tilassa. Olemme saaneet lukea suruuutisen yhden tytön kuolemasta oman käden kautta. Olemmeko aikuisina enää kykeneviä pitämään lastemme puolta, ja turvamaan heitä. Pystymmekö ottamaan haltuun nykyisen tilanteen. Ja ennenkaikken löytyykö hallituksesta siihen tahtoa? Verirahat on maksettu- tiemme ei vie meitä kohti hyvää-vaan kohti pahuutta. Nyt on oikea aika ottaa ja laittaa lait muutoksen tielle. Yksikin, jonka kuolema tai raiskaus aiheutuu huolimattomasta maahanmuuttopoltiikasta jää kunkin hallituksen ja kansanedustaja jäsenen syntilistalle. Itselläni olisi vaikeuksia nukkua yöni hyvin- jos en pyrkisi muuttamaan tilannetta siinä asemassa kuin hallitus on.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Katriina Minna, hyvästä kirjoituksestasi. Tätä kauheutta on elämä, kun meillä on perkele sydämemme valtias. Lapsille takaisin Pyhäkoulut ja oppi Jeesuksesta Kristuksesta. Se on tarpeen Suomenkin, myös pojille. Siunaten, Lasse.

Käyttäjän JuhaKarhu kuva
Juha Karhu

Itse en kutsu suomea oikeusvaltioksi, en näe siihen syytä.

Voi uhri parkoja, varsinaisen teon jälkeen teitä nöyryytetään vielä lisää koko yhteiskunnan toimesta..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset